Предсједник Србије

Вучић: Србија не жели рат, Курти узрок свих проблема на Косову

  • Извор: СРНА
  • 28.09.2023. 21:23

Србија ће истражити догађаје који су довели до пуцњаве у манастиру Бањска на сјеверу Косова и Метохије за коју је Приштина окривила Београд, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

Вучић је рекао за Ројтерс, негирајући било какву умијешаност српских власти у инцидент, да ће Србија покренути поступке пред надлежним правосудним органима и истражити осумњичене, након што су у нед‌јељу, 24. септембра, код манастира Бањска убијена тројица Срба и један припадник полиције самопроглашеног Косова.

Он је оптужио полицију самопроглашеног Косова да је убила једног од Срба хицем у главу са удаљености од метар, и то након што се предао, описујући то као погубљење.

Вучић је рекао да ће тужилац позвати Милана Радоичића, једног од српских политичара са Косова и Метогије, који је, како то наводи Приштина, присуствовао пуцњави.

Он је негирао наводе предсједника привремених институција у Приштини Вјосе Османи да је Београд подстицао насиље, преносе београдски медији.

"Узрок свих проблема на Косову је Аљбин Курти. Он је тај који је довео до свега овога", рекао је Вучић и додао да је Куртијево одбијање да формира Заједницу српских општина подстакло тензије које су довеле до насиља у Бањској.

Пратите нас и путем Вибера