Предсједник Србије

Вучић: Србија ће наставити да помаже Српској

  • Извор: СРНА
  • 10.01.2024. 11:23

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Београду да је поносан што Србија помаже Републици Српској више него икада, те нагласио да ће то бити настављено.

- Желим Републици Српској напредак и поносан сам што људи у Српској знају да Србија никада није помагала Републици Српској као што чини сада и што ће чинити у будућности - рекао је Вучић током посјете Руском дому у Београду, који је обишао са амбасадором Русије Александром Боцаном-Харченком и директором ове установе Јевгенијем Барановом.

Поводом оптужби шефа британске дипломатије Дејвида Камерона да је Србија "руски прокси" и да заједно са Русијом планира дестабилизацију региона, Вучић је нагласио да је Србија независна и суверене земља.

- Ми се дичимо својом самосталношћу. У тешким условима успели смо да не погазимо свој образ. Зато сам разочаран изјавом Камерона, као и причом о дестабилизацији региона, јер ми се чини да многи други на томе раде - и то уз помоћ оних који нама свакодневно дијеле лекције. Ми ћемо наставити да водимо самосталну и независну политику и по питању Русије и по осталим питањима - нагласио је Вучић.

Боцан-Харченко је оцијенио да су односи Србије и Русије изузетно добри, додајући да се то односи и на економску и привредну сарадњу, што је најважније.

- Наши односи имају перспективу. Русија цијени политику коју води Србија. Ми од партнера попут Србије никада не тражимо да се претвори у проруску земљу. Желимо да Србија поштује свој национални и државни интерес јер то пружа најбоље услов за билатералне односе - рекао је Боцан-Харченко.

Вучићу је током посјете Руском дому уручена чланска карта библиотеке ове установе, те са заједно са Боцан-Харченком и Барановом одгледао филм о историји односа Србије и Русије.

Пратите нас и путем Вибера