"Отворили сте нам очи"

Вучић се захвалио свима који су гласали против резолуције и онима који су гласали "за"

  • Извор: Телеграф
  • 23.05.2024. 19:18

Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је данас резолуцију о Сребреници са 84 гласа за, 19 против и 68 уздржаних гласова. Против резолуције гласале су Русија, Мађарска, Белорусија, Кина, Коморос, Антигва, Сирија, Куба, Конго, Јужна Кореја Доминика, Еритреја, Есватини, Гренада, Мали, Науру, Никарагва, Сао Томе и Принципе и Србија.

Предсједник Александар Вучићговорио је након гласања поручио:

- Само да напоменем да смо били у право када смо говорили о подјелама које ће ова резолуција донети у региону из ког ја долазим. Никад се у скупштини УН није десило да гласање не буде једногласно. Ово се десило први пут, зато што су хтјели да покажу своју политичку величину, упозоравали смо их да укључе инклузивност, нису нас слушали. У било којој другој институцији овкав акт не би био признат, овдје данас, он је признат. Поменућемо питање правне одговорности, инсистирало се да ово није ни против које нације, ни против ког народа, сви људи који су били оптужени за масакр у геноциду, сви су осуђени и служе затворске казне. Једина сврха и једна намера ове резолуције јесте да се стави политичка и морална кривица само на једну страну, један народ. Када је ријеч о легитимитету то је неуспјело, када је ријеч о побједи оних који су гласали за... Не бих имао шта да додам... Они који су хтјели да стигматизују српски народ и да ставе жиг на наше чело, нису успјели и никад неће успјети. Срећан сам што сам имао прилику да браним нашу земљу, нашу малу земљу и да станем на пут свима и кажем им како гријеше без да увредим било кога.  Прошли смо кроз најтеже ратове у историји, али могу да вас увјерим, почевши од сутра, ми ћемо започети дијалог са нашим бошњачким сународница, ми ћемо побољшати и унаприједити наше односе и борићемо се за мир. Много хвала свима који нису гласали за ову резолуцију и хвала свима који су гласали за - отворили сте нам очи. Хвала свима што смо имали прилику да представљамо земљу храбрих - рекао је предсједник Александар Вучић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: Наша Српска (Р)

    У емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.