Predsjednik Srbije

Vučić: Putin mi je rekao da postoji sporazum koji je na stolu u Moskvi i u Kijevu

  • Извор: Б92
  • 29.05.2022. 12:56

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski lider Vladimir Putin razgovarali su telefonom o situaciji u Ukrajini i razvoju događaja oko Kosova, saopštio je Kremlj.

"Održan je telefonski razgovor predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem… Dogovoreno je, između ostalog, da Rusija nastavi nesmetane isporuke prirodnog gasa Srbiji", navodi se u saopštenju.

"Nastavljena je razmjena mišljenja o brojnim međunarodnim temama – situaciji u Ukrajini i razvoju situacije oko Kosova", dodaje se u tekstu.

Vučić je rekao da je imao konstruktivan razgovor sa predsjednikom Ruske Federacije.

"Imali smo vrlo dobar razgovor, govorili smo o više tema, najvažnija za nas je bila naši bilateralni odnosi. Za nas je bilo najvažnije istek gasnog sporazuma, 31. maja. Ono što mogu da kažem je da smo dogovorili glavne elemente koji su veoma povoljni po Srbiju. Ono što smo dogovorili je da ćemo potpisati ugovor na 3. godine, ne na mjesec dana kako su neki predviđali, što odgovara Srbiji i pod dva je da će platforma i formula biti ista, tako da će cijena biti povoljna", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da mu je Putin rekao kakva je situacija na terenu, na ratišitu, kao i da postoji sporazum koji je na stolu u Moskvi i Kijevu, ali da to nije tema, kako je rekao, "kojom mi moramo da se bavimo".

On je rekao da mu je Putin rekao da kad god ima potrebu može ponovo da ga pozove.

Vučić se osvrnuo na dolazak Viole von Kramon u Srbiju.

"To se ne zna kad ko dolazi. Ona dolazi u svoje ime. Dobiće i odgovor u skladu sa politikom Republike Srbije. Razmjena mišljenja je uvijek dobro došla, ali mnogo je bitnije šta misli Varhelji", rekao je Vučić.

Iz kabineta predsjednika Srbije saopšteno je da će se sastati sa poslanicom Evropskog parlamenta Violom von Kramon u ponedjeljak, 30. maja 2022. godine u 10.30 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike.

  • 20:30 Емисија: На ивици терена

    У првом издању специјалних емисија #наивицитерена посвећених спектакуларном ХЕКТОР ФАЈТ НАЈТ 5, који ће 6. септембра у дворани Борик окупити четворицу кикбоксера у категорији до 86 килограма, упознајте првог борца, Срђана Шућура!

  • 21:00 Филм (12+)

    Филм (12+)

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)