"Резолуција о Сребреници"

Вучић поручио Западу: Имаћете озбиљног противника!

  • 23.04.2024. 19:21

"Покушали смо да објаснимо нашу позицију, да објасним да је Србија мала земља иако знамо да немамо никакве шансе, а притисак се овдје појачава и на земље које су биле против", рекао је предсједник Србије Александар Вучић послије састанка са лидерима афричких земаља у Њујорку.

Предсједник је рекао да је имао телефонски разговор са тројицом предсједника и једним премијером афричких земаља.

"Поносан сам на велико присуство људи из Африке, из 25 афричких земаља, што је око 48 одсто афричких земаља", додао је.

Вучић каже да се појављују и они који су рекли да ће бити против, а биће уздржани.

"У нашој Мисији све пршти од енергије. Они који подносе резолуцију, највеће силе свијета, и који врше притисак, имаће озбиљног противника у малој земљи која се дрзнула да брани земљу", рекао је Вучић.

Предсједник је рекао да "нисмо спремни да прихватимо печат на нивоу цјелокупног народа".

"Молим вас немојте да доносите колективну пресуду, јер ће то допринети додатним подјелама", рекао је предсједник Србије.

Нагласио је да је наш обавеза да бранимо интегритет српског народа.

"Питање Косова је за цјелокупан Запад ријешено још 2008. године. 16 година касније уготово немогућим условима ми се боримо и још покушавамо. Не разумијем неке у Србији који не разумију како бијемо нечије туђе изгубљене битке и покушавамо да сачувамо образ и понос нашег народа. Ми смо потпуно посвећени", рекао је Вучић и додао:

"Видјели сте јуче какву су намјештаљку направили. То је шокантно шта су урадили, па су морали и да лажу да су те жене, а жао вам је кад видите силоване жене, али вам нико није рекао да ће то урадити. А онда схватите да је то била замка, да не можете да реагујете. Видјели сте да нису бринули, већ су били весели. Питао сам се о чему је ријеч, а онда смо схватили да су то договорили и са Американцима, Словенцима, Швајцарцима".

Како је казао, увјерен је да ће Кина као челични пријатеља да помогне.

"Има земаља које неће да гласају за Русију, али хоће за нас. Немојте да потцјењујемо нашу земљу", поручује, а преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.