Предсједник Србије

Вучић: Они којима се жури у сукобе треба добро да размисле

  • Извор: СРНА
  • 11.07.2024. 15:37

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас поводом антисрпског говора предсједавајућег Предсједништва БиХ Дениса Бећировића на комеморацији сребреничким Бошњацима у Поточарима, да они којима се жури у сукобе, треба добро да размисле о томе шта раде.

Он је новинарима у Београду рекао да ће о Бећиревићевом наступу говорити када дође вријеме.

"Некима се веома жури да и свој и све друге народе уведу у несрећу. А мени се не жури у то, него ми се жури да сачувамо мир и стабилност и да наставимо са оваквим пројектима", рекао је Вучић приликом обиласка радова на Експу.

Он је истакао да је веома лоше то што раде, те да не разумије зашто.

Годишњица злочина Орићевих снага: Убијали Србе на крсну славу

Годишњица злочина Орићевих снага: Убијали Србе на крсну славу

"Врло је лоше је то што раде и за наш народ, врло је лоше то што раде и за њихов народ. Зашто то раде, не разумем", рекао је Вучић.

Премијер Србије Милош Вучевић рекао је новинарима у Гроцкој да се са Вучићем договорио да, поштујући данашњи дан, не одговарају на оптужбе које је на рачун Србије у Меморијалном центру у Поточарима изнио Бећировић, те нагласио да ће Бећировић сутра добити одговор и од предсједника, и од Владе.

"Што се тиче изјаве Бећировића, непосредно пре доласка имао сам нешто дужи телефонски разговор са председником Републике. Заједнички смо закључили да данас не одговарамо Бећировићу. Данас није дан за одговоре на оно што је он изрекао, а изрекао је свашта. Сутра ће добити одговор и од предсједника и од Владе", рекао је Вучевић новинарима у Гроцкој.

Коментаришући дио Бећировићеве изјаве да се БиХ налази пред вратима НАТО-а, Вучевић је рекао да се Србија у то не мијеша и да је та одлука на институцијама БиХ.

Савић: Америка одбија да прихвати реалност да се Европа

Савић: Америка одбија да прихвати реалност да се Европа "буди" и да не жели да води њене ратове

"Таква одлука мора бити донијета у складу са Дејтонским мировним споразумом и да сви који одлучују и народи и ентитети морају бити укључени у то, а какву ће одлуку донијети то је на грађанима, на народима, на ентитетима, на институцијама БиХ", навео је Вучевић.

Он је рекао да никада неће бити пронађени одговорни за напад на предсједника Вучића у Поточарима 2015. године, гдје је отишао како би одао пошту жртвама јер су одговорни управо они који би требало да пронађу кривце.

"Што се тиче питања одговорности или непостојања одговорности оних који су напали тада предсједника Владе Србије, а данас предсједника Републике 2015. године у Сребреници - неће никада ни пронаћи одговорне, пошто они који би требали да пронађу одговорне, ти су одговорни", нагласио је Вучевић.

Вучић поручио Хелезу: Позивам те, лажове један...

Вучић поручио Хелезу: Позивам те, лажове један...

Вучевић је нагласио да "не могу сами себе да пријаве ти који су одговорни", преноси Танјуг.

Бећировић је у обраћању у Поточарима говорио о опасностима које "поново пријете опстанку БиХ", те оцијенио да "постоје бројне сличности између великосрпске идеологије и политике из 1992. године и данас". 

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.