Predsjednik Srbije

Vučić: Nedvosmisleni pozivi na rat u Potočarima

  • Izvor: SRNA
  • 12.07.2024. 12:57

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su srpski narod, Srbija i Republika Srpske na komemoraciji u Potočarima bili izloženi pogrdama, neistinama i najdirektnijim prijetnjama koji su nedvosmisleni pozivi na rat.

Vučić je istakao da je jučerašnji skup u Potočarima iskorišten za prijetnje Srbima umjesto da to bude prilika za pomirenje i izražavanje poštovanja prema žrtvama.

"Ono su nedvosmisleni pozivi na rat, sukobe, uz onoliko pominjanje neistina i deset puta pominjanja `velikosrpske deklaracije`. To je jasno markiranje, targetiranje i pokazivanje da odgovor na to mora da bude suštinski kraj Srbije i tek tada bi oni mogli da budu zadovoljni, da su uspjeli i da je Balkan miran i dobar", rekao je Vučić.

Vučić je u obraćanju javnosti rekao da se Srbija suočava sa političkim izazovima koje nije sama ni stvorila i za koje ni na koji način nije odgovorna.

"Sukob u Ukrajini su u okruženju pokušali da iskoriste za konačni napad na Srbiju, jer Srbija samo unižena, ekonomski uništena, politički isrcpljena, sa teritorijama što podijeljenim što otetim, može da bude dobra Srbija", rekao je Vučić.

On je ukazao da se Srbija potpuno neosnovano optužuje kako se sprema za nove ratne sukobe i da se nad Srbijom vrši "moralno sakaćenje".

Pratite nas i putem Vibera