Predsjednik Srbije

Vučić: Ko ste vi da ubijate vojnike i policajce koji su u svojoj zemlji?

  • Извор: АТВ
  • 24.03.2023. 19:30

Predsjednik Aleksandar Vučić na ceremonija obilježavanja 24. godišnjice početka NATO bombardovanja pitao agresore ko su oni i odakle im pravo da ubijaju vojnike i policajce koji su na svojoj zemlji?

"Prošle su 24 godine. Kidali ste nam teritorije, ubijali nam djecu, 2.500 ljudi, ne samo civila nego i policajaca i vojnika. Ko ste vi da ubijate vojnike i policajce koji su na svojoj terotiriji i u svojoj zemlji. Odakle vama pravo da ubijate naše vojnike i policajce?", rekao je Vučić.

"Večeras nas u Somboru poslije 24 godine ima najviše. To govori nešto loše i nešto dobro. Zato večeras neću da čitam lijepo sročene govore kada Vam se obraćam na ovaj važan dan. Želim da govorim iz srca i ono što mislim i da ne dozvolim da me emocije u potpunosti savladaju i time nanesem neku štetu našem narodu", kaže Vučić.

Napomenuo je da je prije 24 godine konačno umrlo savremeno međunarodno pravo, što može da zvuči kao nevažna birokratska rečenica.

"Nije. To je mnogo više od toga, od tada više ništa što se u svijetu dogfađa ne može da bude gore od onog što su oni učinili jednoj maloj zemlji. Koja je bila kriva samo zato što je željela da bude svoj na svome. Da bude slobodna, slobodarska i kao takva nije se dopadala onima koji su 89 i 90 srušili stari i stvorili novi poredak u kojem se samo oni pitaju. Uspjeli su da sruše i mogo veće zemlje od Jugoslavije. Onda je došla na red Srbija koja nije htjela da sluša konačno strada jer to i zaslužuje.", rekao je Vučić.

Kaže da nisu čak ni imali argumente.

"Onda su otišli korak dalje pa su rekli 'mi idemo da pobijedimo te Srbe varvare zato što sprečavamo genocid. To je sve od njihove argumentacije. Ajde da vidimo šta je istinito. Kada govorite o genocidu to je postojanje namjere da uništite narod, a niakda niko ništa slično nije pokušao da dokaže. Izmislili ste sve. Kako možete da sprečavate pokušaj genocida. Ili ga je bilo ili nije. Lagali ste. Kažete da ste napali jednu suverenu zemlju zbog humanitarne katastrofe. Niste sprečavali humanitarnu katasrtrofu. Vi ste naoružavali jednu grupu u jednoj zemlji koja ni malim pedljem nije kročila na teritoriju neke druge zemlje", rekao je i dodao:

"Oonda kada ste vidjeli da ne možete da dobijete odobrenje Savjeta bezbjednosti UN, onda ste rekli što će nam pravo, što će nam pravda, mi ćemo to sami, mi smo jedini u svijetu. Skuipiće se nas 19 najmoćnijih i napašćemo jednu tu malu slobodnu i slobodarsku Srbiju. Naučićemo pameti Srbe i ostale koji u toj zemlji žive. Kidali ste nam dijelove teritorije, ubili nam 79 djece, 2500 ljudi. Ko ste vi da nam ubijate vojnike i policajce koji su na svojoj zemlji? Odakle vama to pravo, ko vam je to pravo dao? Je li to Radovan Medić, išao u Masačusets ili jJorkšiš, ili Anadoliju da nekoga ubija ili ste vi došli odvje i pored kućnog praga ga ubili. 75 od 78 fdana nato agresije u Somboru je bila vazdušna opasnost i mislili ste 'naučili smo ih pameti'. Kidali ste nam dio tijeta sve vrijeme. Jeste li nas naučili pameti? Ja kažem niste. Ponosni i prkosni srpski duh lomili ste i nikada ga niste slomili i nikada nećete".

"Niste nas ubili. Živjeće ovaj narod uprkos svim vašim pokušajima. I živjeće ova zemlja Srbija. Nećete je ubiti i nećete je slomiti", rekao je Vučić.

On je naglasio da treba sačuvati mir i da Srbija neće ratovati ni sa kim.

"Nećemo da imamo sukobe, čuvamo mir, ni sa kim, ni sa vas 19 silnih i moćnih. Čudite se zašto postoji jedan mali narod koji ne da na sebe i čuva svoju zemlju. Sve što ste sebi dali za pravo drugima niste nikada, kako to licemjerno zvuči. Vi se danas pozivate na rezioluciju UN, vi koji ne poštujete rezoluciju UN kada je jedna mala zemlja u pitanju a to je Srbija. Vi, koje vas ne interesuje Rezolucija 1244, a sve druge rezolucije vas interesuju. Jer šta vas briga, vi ste veliki i moćni. Nismo jedini stradali narod. Stardali su i Albanci i Bošnjaci i drugi narodi i moramo da poštujemo njihove žrtve", rekao je.

"Živimo u vremenima u kojima je li mogao ko da pomisli da će da bude gonjen jedan od lidera jedne od najvećih zemalja svijeta, opet u nekom Hagu. Moguće je. Svašta se nadvilo u ovom našem svijetu. Naše je da se jedinstveno borimo za svoju zemlju. Da gledamo da ova naša divna polja donose još veći plod. Da imamo još više djece", rekao je Vučić.

U 20. vijeku nema rata koji kroiz našu kuću nije prošao. Dajte da pokušamo da sačuvamo mir.

"Ono što je važno, mi prije 10 godina nismo imali ni vojsku, danas je ona mnogo snažnija, vidjećete to 22. aprila. Danas mi više nismo onako mali i lak plijen kao 1999.. ali smo mnogo mudriji. Moramo da rastemo da se razvijamo, da čuvamo mir, da nam vojska napreduje i da bude odvraćajući faktr za svakoga i da ne damo svoje, a ne želimo ništa tuđe", kaže Vuči i poručuje: 

"Kako to da još ne slomiste taj jedan mali narod koji je i dalje nepokoren i koji nikada nećete pokoriti. Kako to da taj mali narod ne vidi da je kriv što ste mu ubili Milicu Rakić. Neće biti da smo glupi i da ne razumijemo. Moja poruka vama je da hoćemo mir, ali svima kažemo da ćemo čuvati svoju zemljui. Kada vam kažemo šta su crvene linije, nemojte s tim da se igrate. Naš odgovor je 'Ne damo Srbiju. Ne damo Milicu i Radovana'. Živjela Srbija, živjela Republika Srpska i neka živi naš narod".

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.