Predsjednik Srbije

Vučić: Hvala Putinu na pozivu na BRIKS, ali tada u Beograd dolaze važni gosti

  • Izvor: SRNA
  • 05.09.2024. 10:30

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je od ruskog predsjednika Vladimira Putina nedavno dobio poziv da učestvuje na samitu BRIKS-a, koji će biti održan od 22. do 24. oktobra u Kazanju, ali je naveo da će tada imati važne goste iz inostranstva.

Vučić je tokom obilaska radova na brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica rekao da mu takođe u to vrijeme predstoji i odlazak u SAD, u Njujork, na sjednicu Savjeta bezbjednosti UN, gdje će imati i susrete sa najmanje šest predsjednika i najmanje sedam ili osam premijera na marginama sjednice Generalne skupštine UN.

On je dodao da u oktobru predstoji i obilježavanje 80 godina od oslobođenja Beograda 20. oktobra 1944. godine u saradnji sa tadašnjom sovjetskom Crvenom armijom.

Govoreći o vojnim pitanjima, Vučić je rekao novinarima da se može očekivati u narednih 20 dana odluka o služenju redovnog vojnog roka.

Vučić: Srbija će nastaviti da ulaže u Srpsku

Vučić: Srbija će nastaviti da ulaže u Srpsku

On je dodao da Srbija ima svoju politiku, ali da čuva i tradicionalne veze sa Rusijom, Kinom i drugim zemljama.

Vučić će u 12.00 časova prisustvovati vojnoj vježbi na Gučevu, a u 14.00 časova posjetiti firmu "Jovanović voće".

Predsjednik Srbije juče je počeo posjetu Podrinju, gdje će boraviti do ponedjeljka, 9. septembra, a kako je ranije najavljeno razgovaraće sa građanima, učestvovati u različitim događajima i posjetiti više sela, opština i gradova.


Pratite nas i putem Vibera