Потпредсједник Владе Србије

Вучевић: Србија успјела да тему КиМ врати у УН

  • Извор: РТС
  • 19.02.2024. 09:09

Потпредсједник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић изјавио је данас да је Србија, послије дуго времена, успјела да врати тему Косова и Метохије у УН, односно Савјет безбједности.

Вучевић је на РТС истакао да је излагање предсједника Републике Александра Вучића на сједници Савјета безбједности УН о КиМ било значајан дипломатски успех наше земље.

- Та политичка битка ће се наставити. Она неће стајати. И немојте да очекујете да ће преко ноћи нешто можда да се ријеши. Али, важно је да ми будемо упорни, да имамо вјеру, да имамо мудрост и знање како да у врло тешким условима и околностима, геополитичким, политичким, штитимо наше националне и државне интересе и да штитимо Србе на Косову и Метохији - рекао је Вучевић.

Према његовој оцјени, питања о томе шта ћемо сада радити не смију да имају призвук обезглављености и обесхрабрености.

- Врло је компликовано, врло је сложено, али Србија мора бити упорна и мудра у заштити својих државних и националних интереса. А наш државни и национални интерес јесте да чувамо мир, да не насједамо на (премијер привремених приштинских институција Аљбин) Куртијеве провокације, а прворазредан интерес - државни, национални, народни, јесте да сада чувамо наш народ на Косову и Метохији. Политичким, дипломатским, свим знаним и незнаним вештинама које можемо да применимо као једна држава и да не очекује нико да све унапред карте покажемо, да не би друга страна морала да зна унапред сваки наш потез - казао је Вучевић.

Вучевић је навео да је безбједносна ситуација у јужној српској покрајини изазовна и врло тешка.

- Ми предузимамо одређене активности по питању одбране наше земље. Радимо сваки дан да нам војска буде јача, јер је то најјачи и најснажнији гарант мира за нашу државу и најјачи одвраћајући фактор према свима онима који немају добре намјере. Да немамо овакву војску какву данас имамо, вјерујте, много теже и горе потезе би и Курти и они који га покривају и подржавају учинили према нама, нашој држави и нашем народу на Косову и Метохији - рекао је Вучевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)