Министар одбране

Вучевић: Крајњи циљ Приштине је политичка оптужба Србије

  • 03.10.2023. 22:04

Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је вечерас да хапшење Милана Радоичића није крајњи циљ Приштине, већ политичка оптужба Србије, те навео да ће држава наставити са утврђивањем чињеница у вези са догађајем у Бањској.

"Србија је правна држава, са правним системом и владавином права. Након изјава Радоичића и његовог адвоката, покренута је правна процедура као и у случају сваког другог грађанина", рекао је Вучевић.

Он је истакао да Приштину више не интересује Радоичић, већ политичка оптужба на рачун државе и њеног предсједника.

"Њима је, док им је био на домету пушака, Радоичић био мета ликвидације. Али крајња мета је Србија, њено државно руководство, њен предсједник, то јест политичка оптужба наше државе", рекао је Вучевић за РТС.

Говорећи о притисцима на Србију, Вучевић је рекао да не треба да се земља бави тиме какав утисак оставља, већ утврђивањем чињеница, ако жели бити суверена држава, а то је политика данашње Србије.

"Притисак је огроман. Изложени смо озбиљним притисцима, уцјенама и другим видовима неконвенционалног општења према нашој држави. Али једна суверена држава доноси одлуке у складу са својим законима, а не на основу онога што неко каже", рекао је Вучевић.

Пратите нас и путем Вибера