Ministar odbrane

Vučević: Krajnji cilj Prištine je politička optužba Srbije

  • 03.10.2023. 22:04

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je večeras da hapšenje Milana Radoičića nije krajnji cilj Prištine, već politička optužba Srbije, te naveo da će država nastaviti sa utvrđivanjem činjenica u vezi sa događajem u Banjskoj.

"Srbija je pravna država, sa pravnim sistemom i vladavinom prava. Nakon izjava Radoičića i njegovog advokata, pokrenuta je pravna procedura kao i u slučaju svakog drugog građanina", rekao je Vučević.

On je istakao da Prištinu više ne interesuje Radoičić, već politička optužba na račun države i njenog predsjednika.

"Njima je, dok im je bio na dometu pušaka, Radoičić bio meta likvidacije. Ali krajnja meta je Srbija, njeno državno rukovodstvo, njen predsjednik, to jest politička optužba naše države", rekao je Vučević za RTS.

Govoreći o pritiscima na Srbiju, Vučević je rekao da ne treba da se zemlja bavi time kakav utisak ostavlja, već utvrđivanjem činjenica, ako želi biti suverena država, a to je politika današnje Srbije.

"Pritisak je ogroman. Izloženi smo ozbiljnim pritiscima, ucjenama i drugim vidovima nekonvencionalnog opštenja prema našoj državi. Ali jedna suverena država donosi odluke u skladu sa svojim zakonima, a ne na osnovu onoga što neko kaže", rekao je Vučević.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program