Премијер Србије

Вучевић: Хрватска директно крши елементарна људска права Срба

  • Извор: СРНА
  • 28.08.2024. 11:33

Премијер Србије Милош Вучевић оцијенио је данас да пресуда изречена пјевачима групе "Јандрино јато" због пјевања патриотских пјесама показује да се у Хрватској директно крше елементарна људска права Срба у Хрватској.

Коментаришући пресуду Суда у Задру којом су пјевачи "Јандриног јата" осуђени због пјевања пјесме "Марширала краља Петра гарда", као и недавни случај хапшења адвоката Немање Берића због пјесама, Вучевић је рекао да се тиме шаље сигнал да чудна правила и вриједности важе у ЕУ, чија је Хрватска чланица.

Члан Јандриног јата за АТВ о срамној пресуди: Наше пјесме никога не вријеђају

Члан Јандриног јата за АТВ о срамној пресуди: Наше пјесме никога не вријеђају

- Ово је директно кршење елементарних људских права, али то траје у континуитету. Нажалост, у Србији се више кука за Северином него за једним Србином који је ухапшен или страдао. Овдје ће многе невладине организације много више жалити за једном гранчицом, а никада нећете чути да осуђују терор над Србима на Косову и Метохији - рекао је Вучевић на конференцији за новинаре у Палати Србија.

Он је истакао да је краљ Петар Први Карађорђевић, који је данас споран у Хрватској, донио слободу и овима који данас хапсе због слободарске пјесме у којој се он помиње.

- Да није било краља Петра Првог и његовог сина краља Александра Првог Карађорђевића, нека се запитају да ли би они данас имали државе и да ли би се ослободили од монархија које су их контролисале вијековима. Вјероватно је то вид захвалности - рекао је Вучевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм