Министар одбране Србије

Вучевић: Биће настављено опремање војске и јачање борбене готовости

  • Извор: СРНА
  • 14.11.2023. 14:17

Србија ће наставити са опремањем јединица Војске Србије најсавременијим борбеним средствима с циљем даљег јачања борбене готовости, али и безбједности свих грађана, рекао је министар одбране Србије Милош Вучевић.

Вучевић је на војном пологону "Никинци", између Руме и Шапца, истакао да Србија континуирано улаже у опремање војске савременим наоружањем и опремом.

"Данас смо имали прилику да се уверимо да се одлука државног и војног руководства о ослањању на сопствене одбрамбене капацитете показала као мудра и далековида, нарочито у сложеним геополитичким околностима", рекао је Вучевић који је присуствовао приказу новог наоружања и војне опреме који се предају Војсци Србије и средстава која су у завршном дијелу испитивања ради увођења у наоружање војске.

Он се током приказа увјерио да ће оперативна способност Војске Србије бити знатно унапријеђена увођењем у наоружање нових сложених борбених система које су развили Војнотехнички институт и фабрике намјенске индустрије.

Међу средствима која се предају Војсци Србије и средствима која су у завршној фази испитивања данас су на полигону "Никинци" приказане нове серије оклопних борбених возила 4x4 "Милош", те противавионских самоходно артиљеријско-ракетних система "Пасарс".

Ту су и беспосадна платформа "Милош", модернизовано борбено возило пешадије БВП М-80 АБ1, оклопни транспортер са погоном на сва четири точка БОВ ОТ, разни типови новопроизведене пјешадијске и артиљеријске муниције и друга средства. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.