Ministar odbrane Srbije

Vučević: Biće nastavljeno opremanje vojske i jačanje borbene gotovosti

  • Izvor: SRNA
  • 14.11.2023. 14:17

Srbija će nastaviti sa opremanjem jedinica Vojske Srbije najsavremenijim borbenim sredstvima s ciljem daljeg jačanja borbene gotovosti, ali i bezbjednosti svih građana, rekao je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

Vučević je na vojnom pologonu "Nikinci", između Rume i Šapca, istakao da Srbija kontinuirano ulaže u opremanje vojske savremenim naoružanjem i opremom.

"Danas smo imali priliku da se uverimo da se odluka državnog i vojnog rukovodstva o oslanjanju na sopstvene odbrambene kapacitete pokazala kao mudra i dalekovida, naročito u složenim geopolitičkim okolnostima", rekao je Vučević koji je prisustvovao prikazu novog naoružanja i vojne opreme koji se predaju Vojsci Srbije i sredstava koja su u završnom dijelu ispitivanja radi uvođenja u naoružanje vojske.

On se tokom prikaza uvjerio da će operativna sposobnost Vojske Srbije biti znatno unaprijeđena uvođenjem u naoružanje novih složenih borbenih sistema koje su razvili Vojnotehnički institut i fabrike namjenske industrije.

Među sredstvima koja se predaju Vojsci Srbije i sredstvima koja su u završnoj fazi ispitivanja danas su na poligonu "Nikinci" prikazane nove serije oklopnih borbenih vozila 4x4 "Miloš", te protivavionskih samohodno artiljerijsko-raketnih sistema "Pasars".

Tu su i besposadna platforma "Miloš", modernizovano borbeno vozilo pešadije BVP M-80 AB1, oklopni transporter sa pogonom na sva četiri točka BOV OT, razni tipovi novoproizvedene pješadijske i artiljerijske municije i druga sredstva. 

Pratite nas i putem Vibera