Вирус

Вирус Западног Нила потврђен у Србији: Жена преминула након убода комарца

  • Извор: Агенције
  • 25.07.2024. 11:21

Први случај заразе вирусом Западног Нила у овој сезони потврђен је у Србији. Вирус је дијагностикован код особе из Београда крајем прошле недјеље, а прича једне породице из Црвенке потврђује колико овај вирус може бити опасан.

У својој исповијести откривају како је Ј.В из Црвенке била жена ведрог духа и пуна снаге да би само за неколико дана од убода комарца постала "као биљка", да би послије три мјесеца борбе са вирусом преминула.

Њен син је испричао да је Ј.В. пила кафу са комшијама у дворишту, а након што су се разишли, одједном је пала на под. Породица је прво мислила да јој је скочио притисак. Није реаговала на њихова дозивања иако је била при себи, због чега су позвали Хитну помоћ. 

„Дошли су љекари и доктор јој је рекао да прати његов прст како би провјерио да ли ће реаговати. Међутим, она није ни могла да гледа у прст, већ је дјеловала потпуно избезумљено и очи су јој лутале“, рекао је њен син.

Расте број обољелих од опасног вируса који хара Србијом

Расте број обољелих од опасног вируса који хара Србијом

Љекари су је одмах пребацили у болницу у Сомбору, али након прегледа породици је речено да је најбоље да се врати кући. Нажалост, стање Ј. Б. се погоршало током ноћи и сљедећег дана враћена је у сомборску болницу.

„Није могла да стоји, да се помјера, а ни да прича. Поново су је вратили у болницу јер нисмо знали шта ћемо и онда су кренуле анализе. Радили су све резултате, вадили крв, урађено је све могуће, а љекари су констатовали да је у питању вирус Западног Нила и да овакав случај још нису видјели. Пала је у кому, била је као биљка“, причају син и снаха Ј.В.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.