Bivši lider terorističke OVK

Veselji vraćen u pritvor

  • Извор: СРНА
  • 12.01.2022. 09:42

Bivši lider terorističke OVK Kadri Veselji, koji je optužen za ratne zločine na Kosovu i Metohiju, vraćen je u pritvor u Hagu, nakon što je na kratko zbog smrtnog slučaja u porodici boravio u južnoj srpskoj pokrajini.

Posjeta Kosovu i Metohiji bila mu je odobrena odlukom sudije za prethodni postupak "zbog uvjerljivih humanitarnih razloga, kako bi se sastao sa porodicom".

Veselji je na Kosmetu boravio pod nadzorom, a ostaje pritvorenik u prethodnom postupku Specijalizovanih vijeća, saopšteno je iz Suda.

On je na Kosmetu boravio i u julu prošle godine, kada mu je preminuo otac.

Veselji je optužen za ratne zločine nad Srbima, Albancima i drugim licima nelojalnim OVK zajedno sa još trojicom nekadašnjih vođa te paravojske Hašimom Tačijem, Redžepom Seljimijem i Јakupom Krasnićijem.

Oni su uhapšeni 5. novembra 2020. godine i istog dana transportovani u Hag.

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм