Kosmet

Večernje novosti: Haradinaju se priviđa četa Srba u vojsci

  • 25.02.2019. 09:32

Tvrdnja prištinskog zvaničnika Ramuša Haradinaja da se u takozvanu kosovsku vojsku u Kosovskom Pomoravlju, osim 200 Albanaca, prijavilo i 40 Srba, nije tačna, s obzirom na to da su se prijavila samo dvojica iz sela Gornje Kusce, pišu beogradske Večernje novosti.

List navodi kako se Haradinaju priviđaju Srbi u takozvanoj kosovskoj vojsci iz silne želje da pokaže da je "volja pripadnika srpskog naroda da se integriše u sve kosovske institucije neupitna, a da ucjenjivanju i instrumentalizaciji Beograda dolazi kraj", kako je to napisao na svom "Fejsbuk" profilu.

Predsjednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović rekao je da su svi pripadnici takozanih kosovskih bezbjednosnih snaga sa tog područja istupili iz te formacije još prošle godine, osim dvojice ili trojice oficira.

"Prijava dvoje mladih Srba iz Gornjeg Kusca svojevrsni je trik, a sve zarad, navodnog, ekonomskog dobitka", rekao je Ivanović.

Igor Simić iz Srpske liste naveo je da je na posljednjem konkursu bilo svega nekoliko prijava iz srpske zajednice, odnosno manje od 0,1 odsto prijavljenih.

"To što neko iz Prištine koristi slabo materijalno stanje pojedinaca i ucene, ne može stvoriti ni privid demokratije i multietničnosti, kako to Haradinaj i ostali žele da prikažu", rekao je Simić.

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм