Porodici prijeti kazna zatvora

UZNEMIRUJUĆE! Ostavili ženu da živa truli, iz rana joj izlazili crvi

  • Извор: Курир
  • 29.08.2022. 20:25

Žena od 59 godina iz sela nadomak Majdanpeka, koja je zbog potpunog zanemarivanja porodice počela živa da truli i da joj iz rane na tijelu izlaze crvi, smještena je poslije apela Kurira nadležnima u Opštu bolnicu u Majdanpeku, gdje se oporavlja i pod stalnim je nadzorom lekara.

Članovi porodice koji su je doveli do tog stanja će možda krivično odgovarati, a ako se to desi - prijeti im kazna zatvora do pet godina!

Ljekari se raspituju ko je odgovorna osoba za nju, jer je tamo dovedena u polusvjesnom stanju i bez ličnih dokumenata. Od petka su pokušavali da stupe u kontakt s njenim nevjenčanim suprugom, jer je potrebno da se u bolnicu donesu pelene, vlažne maramice i flaširana voda za pacijentkinju.

- Potrebne su joj pelene, manji broj jer je izuzetno mršava, kao i flaširana voda. Stalno traži vodu jer je jako žedna. Njeno stanje nije dobro, ali ide nabolje. Sada je bolje od onog u kom je bila po prijemu. Dovedena je u katastrofalnom stanju, puna crvljivih i zagnojenih rana. Onaj ko ju je negovao nije pazio i doveo ju je u stanje opšte zapuštenosti - kaže izvor koji je upoznat sa svim detaljima.

Advokatica Tamara Radojčić, saradnik advokatske kancelarije "Simović" iz Novog Sada, za Kurir kaže da se može reći da je ovdje riječ o krivičnom djelu zlostavljanje i zanemarivanje u porodici.

- Ovdje ima posla za policiju. Centar za socijalni rad i ljekari iz bolnice dužni su da obavijeste policiju ukoliko se sumnja na zanemarivanje pacijentkinje. Policija onda treba da pokrene predistražni postupak i sasluša odgovorno lice. Ako je to vanbračni suprug, onda odgovornost svakako leži na njemu. Nadležni organi bi morali da reaguju u ovom slučaju - rekla je sagovornica i dodala da odgovorni u ovom slučaju treba da se gone po službenoj dužnosti.

(Foto: Kurir)

Тагови:
  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)