Огласио се јавни сервис

Умро сниматељ РТС који је доживио инфаркт у програму уживо

  • Извор: Телеграф
  • 30.10.2023. 15:30

Сниматељ Радио-телевизије Србије који је 24. августа, током емисије уживо доживео инфаркт, преминуо је.

Ријеч је о Зорану Савићу, који је срчани удар доживио на Ади Циганлији, током снимања емисије "Један добар дан".

Овим поводом Телеграф је контактирао прес службу Јавног сервиса, с обзиром на то да су се на друштвеним мрежама појавили непримјерени коментари на рачун Радио-телевизије Србије.

Драма у Дубици: Репетирао пиштољ па уперио ка полицајцима

Драма у Дубици: Репетирао пиштољ па уперио ка полицајцима

Саопштење преносимо у цјелости, без измјена.

"Непримјерено је да се овако трагичан догађај и смрт нашег колеге користи у сврху напада на РТС. На сопствени захтјев, Зоран Савић је учествовао у реализацији емисија са краћим смјенама ван телевизијских студија. Напомињемо да се РТС придржава свих препорука и упозорења надлежних институција о условима рада под ванредним околностима, иако појединци злонамјерно и тенденциозно као узрок Зорановог инфаркта наводе рад у лошим и неприхватљивим условима на терену. Тога дана, као ни претходних, а ни наредних, није издато ниједно упозорење које се односи на рад у спољним условима узроковано високом температуром ваздуха.

Дјечаке тукли мокрим пешкирима: Рукометаши осумњичени за злостављање младих играча

Дјечаке тукли мокрим пешкирима: Рукометаши осумњичени за злостављање младих играча

Указујемо и на чињеницу да у оквиру нашег система постоје занимања која подлијежу годишњем систематском прегледу. Зоран Савић је свој редовни преглед обавио у априлу 2023. године, а извјештај потврђује да је Зоран могао да обавља посао камермана, на којем је био ангажован. У овим болним тренуцима, пре свега за породицу и ближње, као и за све нас који смо деценијама сарађивали са Зораном, опраштамо се од дивног колеге и доброг човјека."


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм