Топлотни талас

У 15 градова веома опасно вријеме

  • Извор: СРНА
  • 16.07.2024. 14:06

У 15 градова Србије данас је прогнозирана максимална температура ваздуха између 38 и 41 степен Целзијусов, што се сматра веома опасним временским условима, објавио је Институт "Батут".

Према прогнози, у Крушевцу, Вршцу, Великом Градишту, Ваљеву, Лозници и Сомбору, максимална температура биће 38 степени, 39 биће у Београду, Сурчину, Палићу, Новом Саду, Смедеревској Паланци и Ћуприји, у Кикинди и Зрењанину биће 40, а чак 41 у Бечеју.

У саопштењу се наводи да то повећава вјероватноћу за наступање тежих манифестација топлотног удара, попут топлотног осипа, топлотног едема, топлотне синкопе, грчева, топлотног исцрпљења.

На основу најновије прогнозе, очекује се да топлотни талас траје до петка, 19. јула, на већини територије Србије, док у дијеловима јужне и западне Србије постоји потенцијална опасност од високе максималне дневне температуре ваздуха.

Могућ је почетак наредног топлотног таласа од 22. до 24. јула, на подручју града Београда, на сјеверу, сјевероистоку и сјеверозападу земље.

Нови детаљи језивог злочина: Убио комшије због растиња

Нови детаљи језивог злочина: Убио комшије због растиња

Прогноза је да ће максимална дневна температура ваздуха бити веома опасна и опасна до 19. јула у већем дијелу Србије. У централним, источним и јужним дијеловима, изузев у планинским областима, као и појединим западним и јужним крајевима до 19. јула биће у категорији потенцијално опасне.

Очекује се да максимална дневна температура ваздуха у појединим дијеловима сјеверне Србије буде у домену веома опасне и опасне од 22. до 24. јула

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.