Toplotni talas

U 15 gradova veoma opasno vrijeme

  • Izvor: SRNA
  • 16.07.2024. 14:06

U 15 gradova Srbije danas je prognozirana maksimalna temperatura vazduha između 38 i 41 stepen Celzijusov, što se smatra veoma opasnim vremenskim uslovima, objavio je Institut "Batut".

Prema prognozi, u Kruševcu, Vršcu, Velikom Gradištu, Valjevu, Loznici i Somboru, maksimalna temperatura biće 38 stepeni, 39 biće u Beogradu, Surčinu, Paliću, Novom Sadu, Smederevskoj Palanci i Ćupriji, u Kikindi i Zrenjaninu biće 40, a čak 41 u Bečeju.

U saopštenju se navodi da to povećava vjerovatnoću za nastupanje težih manifestacija toplotnog udara, poput toplotnog osipa, toplotnog edema, toplotne sinkope, grčeva, toplotnog iscrpljenja.

Na osnovu najnovije prognoze, očekuje se da toplotni talas traje do petka, 19. jula, na većini teritorije Srbije, dok u dijelovima južne i zapadne Srbije postoji potencijalna opasnost od visoke maksimalne dnevne temperature vazduha.

Moguć je početak narednog toplotnog talasa od 22. do 24. jula, na području grada Beograda, na sjeveru, sjeveroistoku i sjeverozapadu zemlje.

Novi detalji jezivog zločina: Ubio komšije zbog rastinja

Novi detalji jezivog zločina: Ubio komšije zbog rastinja

Prognoza je da će maksimalna dnevna temperatura vazduha biti veoma opasna i opasna do 19. jula u većem dijelu Srbije. U centralnim, istočnim i južnim dijelovima, izuzev u planinskim oblastima, kao i pojedinim zapadnim i južnim krajevima do 19. jula biće u kategoriji potencijalno opasne.

Očekuje se da maksimalna dnevna temperatura vazduha u pojedinim dijelovima sjeverne Srbije bude u domenu veoma opasne i opasne od 22. do 24. jula

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.