Желе дио

Тврде да им је богати гастарбајтер отац: Сестре из Сомбора траже ексхумацију човјека који има 40 милиона евра

  • Извор: Курир
  • 20.07.2024. 13:02

На сеоском гробљу у Сивцу код Куле, 18. јула, обављена је ексхумација посмртних остатака покојника сахрањеног прошле године, како би се утврдило да ли је биолошки отац близнакиња из Сомбора.

У локалном ЈКП "Радник", које управља сивачким гробљем, кажу да је то прва ексхумација те врсте која је урађена у овом селу.

Покојник Р. И., који је рођен 1955. године, преминуо је у Њемачкој, гдје је отишао на рад 1978. Тамо је, како се сазнаје, стекао поприлично богатство, које би наслиједила његова законита супруга која живи у тој земљи, али сестре близнакиње, рођене 1990. године, сматрају да и оне треба да учествују у оставинској расправи, јер су потпуно увјерене да је Р. И. био њихов отац.

Пријавио жену јер га омета док вози – морала је да плати казну

Пријавио жену јер га омета док вози – морала је да плати казну

О томе, како су рекли покојникови рођаци из Сивца, сестре немају ни трунку сумње, с обзиром на то да их је Р. И. посјећивао приликом долазака у Србију и није порицао да им је родитељ.

Близнакиње, међутим, нису носиле његово, него презиме своје мајке, са којом Р. И. није био вјенчан. Његова једина легална супруга била је жена са којом је склопио брак у Њемачкој, а са којом нема дјеце.

- Иза њега је у Њемачкој остало богатство које се процјењује од 30 до 40 милиона евра. Између осталог, имао је зграду са 14 станова, које је издавао у закуп. Сестре близнакиње, које су убијеђене да им је он отац, не желе да се одрекну његове заоставштине - каже један од најближих рођака Р. И. из Сивца.

Туча у Хитној помоћи: Жена шаком у главу ударила докторку

Туча у Хитној помоћи: Жена шаком у главу ударила докторку

Покојник је, како причају, преминуо од болести бубрега, коју је, вјерује се, могао да надвлада, али је одбијао да се лијечи у Њемачкој. Био је везан за родни Сивац, у којем је, по својој жељи, сахрањен у породичној гробници у старом дијелу православног гробља.

Ископавање посмртних остатака ради анализе ДНК, по захтјеву сестара близнакиња, наложио је судија Основног суда у Сомбору, који је присуствовао тој радњи, уз републичког санитарног инспектора и представнике Општинске управе у Кули и ЈКП "Радник". Одсуство је оправдао адвокат сестара близнакиња, које нису жељеле да присуствују том чину, као ни удовица Р. И. из Њемачке.

Скуп поступак доказивања

Ексхумацију су у четвртак обавила четири радника сивачког Јавног комуналног предузећа (ЈКП), а узорке за анализу узели су форензичар и његов помоћник из Новог Сада. Поступак је, на 37 степени Целзијусових, спроведен за сат - од поднева до 13 часова. Постхумна анализа ДНК је скупа, наводе у ЈКП, али сестре нису жалиле новац да докажу да им је Р. И., отац.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.