Услиједила масовна туча

Туча у Хитној помоћи: Жена шаком у главу ударила докторку

  • Извор: Телеграф
  • 20.07.2024. 11:51

У просторијама Јединице ХМП Никшић око један сат иза поноћи десио се напад на екипу хитне медицинске помоћи докторе и медицинске техничаре у току пружања медицинске помоћи, саопштио је директор Завода за Хитну медицинску помоћ Црне Горе Вук Никовић.

- Док је докторка указивала помоћ малољетном лицу бива физички нападнута од стране женске особе Ј.Н. која песницом у предјелу лица удара докторку која у том моменту ради свој посао. Потом почиње масовна туча у којој пратња пацијента и Ј.М. напада техничара хитне помоћи као и остатак екипе. Послије извјесног времена долази полиција на лице мјеста и нападаче приводи. Докторка и техничар су са повредама у предјелу главе прегледани у Општој болници Никшић - наводи се у саопштењу које потписује директор Завода за Хитну медицинску помоћ Црне Горе Вук Никовић, пише РТЦГ.

Напомиње да су ово у задње вријеме учестале ситуације које се морају бити процесуиране и санкционисане сходно закону од стране државних органа јер је потребно докторима дозволити да раде свој посао у условима који су сами по себи врло отежани и специфични јер се ради смјенски рад и пружа се хитна медицинска помоћ.

- Сваки појединац који се на овакав начин понаша у здравственој установи мора бити санкционисан како се овакве ситуације не би дешавале у медицинској установи која је врло битан дио здравственог система. Као директор Завода за Хитну медицинску помоћ Црне Горе стојим иза својих запослених који су јутрос под видним стресом, забринути за своју безбједност због врло бруталних пријетњи које не доликују човјеку у 21. вијеку. Замислите да су после свега наставили да пружају хитну медицинску помоћ грађанима Никшића - истакао је он.

Апелује на грађане Никшића и свих градова у Црној Гори, а у којима постоје Јединице Хитне медицинске помоћи да поштују медицинске раднике у тим установама.

- Урадићемо све да се ово заустави, а изгредници најстрожије казне сходно јасним одредбама закона где се напад на медицинско особље кажњава казном затвора не чему ћу инсистирати - казао је Никовић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.