ATV

Sramno ponizio srpske žrtve

"Tviter rat" protiv Felingera: Sakrio se u Prištinu

 • Извор: АТВ
 • 27.03.2023. 19:15

Nakon što je na Tviteru objavljen broj telefona Gintera Felingera, austrijanca koji negira i ruga se stradanju srpske djece u bombardovanju 1999. godine, na toj društvenoj mreži, kako je neko napisao, krenula je dobra zabava. Sa virtuelnog, prešlo se i u stvarni život.

"Nanose mu jako jako velike glavobolje tako da je samo juče u Beču putem platformi za onlajn kupovinu naručena roba u vrijednosti od nekoliko stotina hiljada evra, i to na onim platformama gdje je dovoljno da se unese broj telefona i adresa dostave a da se roba plaća pouzećem”, kaže Siniša Pepić.

I ne samo to. Ideja ne manjka. 

“Juče su neki srpski ekstremisti naručili dostavu hrane na moju kućnu adresu. Žao mi je dostavljača. Morao sam da platim 40 evra”, napisao je Felinger na Tviteru.

Na sve to, tu su i oglasi za prodaju automobila sa njegovim brojem, na hiljade poziva i poruka. 

Felinger konstantno govori najgnusnije stvari protiv Srba ali je skandalozna izjava o stradanju srpske djece u NATO bombardovanju bila kap koja je prelila čašu. 

“Spomenik Milici Rakić trebalo bi da bude zamijenjen spomenikom Medlin Olbrajt”, napisao je on u jednoj objavi na Tviteru. 

Stradanje djece mu nije sveto. Zato se nešto moralo uraditi a izbor je pao na objavu njegovog broja telefona.

“Objavio sam te podatke pretpostavljajući da će srpska tviter zajednica odregovati na to, međutim ovaj odziv je nešto što me iznenadilo i na šta sam jakon ponosan”, rekao je Pepić.

Rat sa tviterašima zabrinuo je osvjedočenog srbomrsca, posebno kad su mu poslali fotografiju ispred njegove zgrade 

“Počinjem da se brinem jer su srpske prijetnje veoma realne i blizu. Objavili su gdje živim i neko mi je bio kod ulaza”, naveo je Felinger na Tviteru. 

“Zdravo Srbi, možete li molim vas da prestanete da da mi prijetite? Neću se promijeniti i naporno je da čitam šta vaši bolesni mozgovi i nedostatak obrazovanja čine”, zakukao je on u sljedećoj objavi.

I to kaže čovjek kome je sasvim u redu što su u NATO bombarodvanju pobijena srpska djeca. 

Neko je objavio i adresu teretane u kojoj vježba. 

Piše da dobija i prijetnje. 

Evo samo malog dijela onoga što piše i objavljuje protiv srpskog naroda

“Nijedno srpsko dijete nije umrlo od osiromašenog uranijuma”, glasio je njegov tvit. 

“Srbijo, ukloni ovaj anti NATO spomenik i podigni spomenik Medlin Olbrajt. Srbija nije bila žrtva 1999. već nacistički okupator”, napisao je u drugoj objavi. 

Felinger na svakoj objavi u kojoj piše da ga Srbi zovu i pišu mu, taguje i tviter profil bečke policije, tražeći zaštitu. Oni su mu odgovorili da se ne bave tviterom. 

On je sada u Prištini. Tamo je otišao, kako je napisao, jer se osjeća bezbjedno.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Енерго клуб

  Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.