Након сукоба у Бањској

Тројици Срба са КиМ продужен притвор за још два мјесеца

  • Извор: СРНА
  • 31.10.2023. 20:00

Апелациони суд на Косову и Метохији потврдио је одлуку Основног суда у Приштини о продужењу притвора за два мјесеца тројици Срба - Владимиру Толићу, Благоју Спасојевићу и Душану Максимовићу, који су ухапшени након сукоба у Бањској, рекао је адвокат Милош Делевић.

Делевић, који је бранилац Владимиру Толићу, рекао је да је тројици ухапшених Срба прво одређен притвор на мјесец дана, а да је сада додатно продужен за два мјесеца.

Он је навео да је рјешење о продужетку притвора примио данас путем мејла, што значи да је то рјешење сада правоснажно.

У пуцњави у Сарајеву ликвидиран вођа нарко мреже Харис Остердал

У пуцњави у Сарајеву ликвидиран вођа нарко мреже Харис Остердал

"Они ће бити још два месеца у притвору. Очекујемо да ће тужилац да нас обавијести о даљим корацима у истрази", рекао је Делевић за Косово онлајн.

Основни суд је 20. октобра донио рјешење о продужењу истражног притвора, а на ту одлуку одбрана је поднијела жалбу која је одбачена.

Толићу је 26. септембра одређен притвор до 30 дана, а тужилаштво  самопроглашеног Косова терети га за "извршење терористичког дјела".

Кадиров запријетио смрћу изгредницима: Три пуцња упозорења, четврти у чело

Кадиров запријетио смрћу изгредницима: Три пуцња упозорења, четврти у чело

Једномјесечни притвор одређен и Душану Максимовићу из Бањске и Благоју Спасојевићу из Сјеверне Митровице који су такође ухапшени након сукоба у Бањској.

Душану Максимовићу стављено је на терет кривично дјело припремање тероризма, док се Благоје Спасојевић сумњичи за извршење кривичног дјела тероризма.

Пратите нас и путем Вибера