ATV na Kosmetu

Trajkoviću pogoršano zdravstveno stanje

  • Извор: АТВ
  • 18.02.2023. 20:01

Nije dobro kada o Slađanu govorimo u medijima, još gore je kada ćutimo, kaže za ATV Suzana Trajković, supruga bivšeg policajca takozvane kosovske policije koji je je u pritvoru već 64 dana. Slađana Trajkovića prištinske vlasti terete za navodne ratne zločine u Vučitrnu 1999. a uhapšen je nakon što je napustio službu sa ostalim kokegama Srbima. Prije toga, radio je devet godina i za svo to vrijeme niko nikada nije pomenuo da ima bilo kakve veze sa bilo kakvim zločinima.

Slađan je bio teškog zdravstvenog stanja i prije hapšenja – ima dijabetes. Porodica je nabavila lijekove ali u zatvoru nijsu htjeli da mu ih daju jer su iz Srbije. Poslati su lijekovi sa albanskim markicama koji su prihvaćeni ali mu nisu odmah dati. Bez terapije je bio od 19 januara do 1. februara. Stanje mu se drastično pogoršalo.

Prvo pravo ročište nakon dva mjeseca od hapšenja, održano je u srijedu. To je, kaže advokat Trajkovića, početak istrage.

Advokat je, zbog njegovog stanja, tražio kućni pritvor ali je to odbijeno. Predstavnici Srba sa sjevera Kosova napustili su sve privremene institucije nakon što je smijenjen direktor policije za sjever, Srbin, koji je odbio da izda naredbu da se sprovede odluka Vlade Aljbina Kurtija o preregistraciji vozila. Postavljene su i barikade nakon hapšenja Srba i prisustva specijalnih snaga takozvane kosovske policije na sjeveru. Uklonjene su nakon 20 dana.