Крушедол

Стаменковски: Српска и Србија једна породица

  • Извор: Агенције
  • 25.05.2024. 15:30

Министарка за бригу о породици и демографију Србије Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је да су Србија и Српска једна породица и да је то стратешко повезивање допринијело заједничком наступу на међународној позорници гдје се бранила част, достојанство и национални понос српског народа.

Стаменковски је истакла да јој је част што је данас у Крушедолу са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком да би то и поручили, истакавши да је тим заједничким наступом ма међународној сцени постигнуто нешто што многи нису вјеровали да ће успјети, а то је да 107 земаља није гласало за срамотну резолуцију о Сребреници.

Она је новинарима у Крушедолу рекла да нису убиједили двије трећине човјечанства свјетске популације да је Република Српска геноцидна творевина.

Амиџић: Озбиљна побједа то што 109 земаља није подржало антисрпску резолуцију

Амиџић: Озбиљна побједа то што 109 земаља није подржало антисрпску резолуцију

"Нису успјели да Србији спријече право да у свијету пронађе пријатеље и Србија је данас постала острво слободе за читав слободарски свијет, тачка окупљања и сабирања свих оних држава које желе да поштују међународно право и које желе сарадњу и поштовање суверених и слободних држава и народа", рекла је Стаменковски.

Она је истакла да је српски народ данас поносан на то што је заједнички урађено и додала да имамо право да славимо јер смо пружили отпор, нисмо савили кичму и послали смо цијелом свијету поруку да Србија никада неће одустати од права да чува Републику Српску, да поштује слово Дејтона и никад неће одустати од борбе за истину.

Хоће ли падати рате: Расте консензус у ЕЦБ о првом смањењу камате

Хоће ли падати рате: Расте консензус у ЕЦБ о првом смањењу камате

"Република Српска није геноцидна творевина, Срби нису геноцидан народ, Српска је позитивна тековина српског народа, лекција из патриотизма и понос свих Срба ма гдје се они налазили. Тако да смо ми данас овдје да то још једном поручимо", рекла је Стаменковски.

Она је указала да се данас свједочи да се одвија процес ревизије с циљем да се отворе нека нова жаришта и нови конфликти.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: 16 блокова (12+)

    ''Филм: 16 блокова (12+)

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм