Krušedol

Stamenkovski: Srpska i Srbija jedna porodica

  • Izvor: Agencije
  • 25.05.2024. 15:30

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da su Srbija i Srpska jedna porodica i da je to strateško povezivanje doprinijelo zajedničkom nastupu na međunarodnoj pozornici gdje se branila čast, dostojanstvo i nacionalni ponos srpskog naroda.

Stamenkovski je istakla da joj je čast što je danas u Krušedolu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da bi to i poručili, istakavši da je tim zajedničkim nastupom ma međunarodnoj sceni postignuto nešto što mnogi nisu vjerovali da će uspjeti, a to je da 107 zemalja nije glasalo za sramotnu rezoluciju o Srebrenici.

Ona je novinarima u Krušedolu rekla da nisu ubijedili dvije trećine čovječanstva svjetske populacije da je Republika Srpska genocidna tvorevina.

Amidžić: Ozbiljna pobjeda to što 109 zemalja nije podržalo antisrpsku rezoluciju

Amidžić: Ozbiljna pobjeda to što 109 zemalja nije podržalo antisrpsku rezoluciju

"Nisu uspjeli da Srbiji spriječe pravo da u svijetu pronađe prijatelje i Srbija je danas postala ostrvo slobode za čitav slobodarski svijet, tačka okupljanja i sabiranja svih onih država koje žele da poštuju međunarodno pravo i koje žele saradnju i poštovanje suverenih i slobodnih država i naroda", rekla je Stamenkovski.

Ona je istakla da je srpski narod danas ponosan na to što je zajednički urađeno i dodala da imamo pravo da slavimo jer smo pružili otpor, nismo savili kičmu i poslali smo cijelom svijetu poruku da Srbija nikada neće odustati od prava da čuva Republiku Srpsku, da poštuje slovo Dejtona i nikad neće odustati od borbe za istinu.

Hoće li padati rate: Raste konsenzus u ЕCB o prvom smanjenju kamate

Hoće li padati rate: Raste konsenzus u ЕCB o prvom smanjenju kamate

"Republika Srpska nije genocidna tvorevina, Srbi nisu genocidan narod, Srpska je pozitivna tekovina srpskog naroda, lekcija iz patriotizma i ponos svih Srba ma gdje se oni nalazili. Tako da smo mi danas ovdje da to još jednom poručimo", rekla je Stamenkovski.

Ona je ukazala da se danas svjedoči da se odvija proces revizije s ciljem da se otvore neka nova žarišta i novi konflikti.

Pratite nas i putem Vibera