Marko Đurić

Srbima na Kosovu namaknuta omča oko vrata

  • 28.11.2018. 12:26

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da su čelnici četiri srpske opštine podnijeli ostavke na svoje funkcije jer je Srbima na Kosmetu namaknuta omča oko vrata.

"Srbi su jedinstveni, nema više podela među njima. Sada govore jednim glasom, a taj glas kaže - ne prihvatamo diskriminaciju", rekao je Đurić. 

On je naveo da će moći da bude u potpunosti zadovoljan samo kada Priština ukine diskriminatorske mjere o uvođenju taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH. 

"/Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim/ Tači i /premijer Ramuš/ Haradinaj vole da igraju te igre `dobar policajac, loš policajac`, a što bi naš narod rekao sve je to brašno iz iste vreće. Hteli su 100 odsto taksi, 100 odsto omče, a dobili su 100 reakcije", rekao je Đurić za Televiziju "Prva". 

Prema njegovim riječima, ljudi bi trebalo da razumiju da je ovo "golo kršenje prava na opstanak Srba jer im uzimaju hljeb, mlijeko". 

Gradonačelnici četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru Kosova donijeli su juče odluku o povlačenju sa funkcija i prekidu svih odnosa sa Prištinom zbog povećanja taksi na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH, koje im ugrožava pravo na život, povratak i opstanak, te izaziva još dublju krizu u južnoj srskoj pokrajini.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.