Ужице

Србија у црвеном - настао потпуни хаос

  • Извор: Агенције
  • 21.05.2024. 17:20

Јако олујно невријеме током поподневних сати погодило је Ужице и околину, а јака киша била је праћена и крупним градом који је потрајао је неколико минута. Широм земље је настао потпуни хаос.

Највише су на удару били Бајина Башта, Чајетина, Ужице, Пожега, Косјерић и Лозница, а сада је РХМЗ издао хитно упозорење да ће се невријеме у наредна 2 часа ширити ка Колубарском округу и сјеверу Моравичког округа. 

"Метеоаларм за подручје западне Србије (прије свега за Мачвански округ) подигнут је на највиши црвени степен", наводи се на сајту РХМЗ.

Невријеме у Козарској Дубици: Пао град величине ораха

Невријеме у Козарској Дубици: Пао град величине ораха

"Леденице су биле величине ораха, падао је јако и интензивно. На мом возилу је од силине невремена напукло чак и вјетробранско стакло. Како би спречили већу катастрофу на возилу, стали смо на бензинску пумпу док олуја не прође", каже за РИНУ један од очевидаца.

Још увијек није познато да ли је ово невријеме нанијело штету пољопривредним културама у овом крају, али судећи по његовој јачини мало је вјероватно да је прошло без посљедица по пољопривреднике.

Усљед јаке кише дошло је до изливања воде на поједине градске улице, што је отежало саобраћај. 

Снажно невријеме није заобишло ни Пожегу, гдје се огромна количина леда сручила у сам центар ове општине.

Потопљене улице у бх. граду: Сручио се лед

Потопљене улице у бх. граду: Сручио се лед

Раније данас РХМЗ ставио је на снагу наранџасти метеоаларм у западној Србији, Шумадији, Поморављу и у источној Србији.

У Севојну су забиљежени снимци потопа на улицама на којима се виде аутомобили који се споро пробијају кроз потопљени коловоз.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: