Užice

Srbija u crvenom - nastao potpuni haos

  • Izvor: Agencije
  • 21.05.2024. 17:20

Jako olujno nevrijeme tokom popodnevnih sati pogodilo je Užice i okolinu, a jaka kiša bila je praćena i krupnim gradom koji je potrajao je nekoliko minuta. Širom zemlje je nastao potpuni haos.

Najviše su na udaru bili Bajina Bašta, Čajetina, Užice, Požega, Kosjerić i Loznica, a sada je RHMZ izdao hitno upozorenje da će se nevrijeme u naredna 2 časa širiti ka Kolubarskom okrugu i sjeveru Moravičkog okruga. 

"Meteoalarm za područje zapadne Srbije (prije svega za Mačvanski okrug) podignut je na najviši crveni stepen", navodi se na sajtu RHMZ.

Nevrijeme u Kozarskoj Dubici: Pao grad veličine oraha

Nevrijeme u Kozarskoj Dubici: Pao grad veličine oraha

"Ledenice su bile veličine oraha, padao je jako i intenzivno. Na mom vozilu je od siline nevremena napuklo čak i vjetrobransko staklo. Kako bi sprečili veću katastrofu na vozilu, stali smo na benzinsku pumpu dok oluja ne prođe", kaže za RINU jedan od očevidaca.

Još uvijek nije poznato da li je ovo nevrijeme nanijelo štetu poljoprivrednim kulturama u ovom kraju, ali sudeći po njegovoj jačini malo je vjerovatno da je prošlo bez posljedica po poljoprivrednike.

Usljed jake kiše došlo je do izlivanja vode na pojedine gradske ulice, što je otežalo saobraćaj. 

Snažno nevrijeme nije zaobišlo ni Požegu, gdje se ogromna količina leda sručila u sam centar ove opštine.

Potopljene ulice u bh. gradu: Sručio se led

Potopljene ulice u bh. gradu: Sručio se led

Ranije danas RHMZ stavio je na snagu narandžasti meteoalarm u zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i u istočnoj Srbiji.

U Sevojnu su zabilježeni snimci potopa na ulicama na kojima se vide automobili koji se sporo probijaju kroz potopljeni kolovoz.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: