Ana Brnabić

Srbija se bori za još jednu veliku investiciju

  • Извор: СРНА
  • 10.03.2023. 14:12

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se Srbija bori za još jednu veliku i važnu investiciju - novi RND centar za istraživanje koji bi trebalo da bude otvoren na jugu zemlje.

Na godišnjoj konferencija o ekonomskim reformama i obilježavanju 15 godina od izdavanja NALED-ove publikacije "Siva knjiga" u kojoj se nalazi 100 preporuka za Vladu, Brnabićeva je ocijenila da je ulazak juga Srbije u finale za novu investiciju lijepa vijest.

- Ušli smo u finale u borbi za jednu važnu i veliku investiciju u domenu istraživanja i razvoja, za još jedan RND centar u Srbiji, na jugu centralne Srbije - navela je Brnabićeva.

Ona je najavila da se borba za tu investiciju nastavlja sljedeće sedmice, ističući da će Srbija pokušati "da pobijedi u finalu", prenose beogradski mediji.

- Time bismo dobili još jednu značajnu investiciju u ekonomiji zasnovanoj na znanju i inovacijama koja gura Srbiju naprijed još brže nego što smo išli do sada - rekla je Brnabićeva.

Obilježavanju 15 godina od izdavanja "Sive knjige" prisustvovali su ministri u Vladi Srbije Siniša Mali, Mihajlo Јovanović i Tanja Miščević, kao i šef Delegacije EU u Beogradu Emanuel Žiofre.


Тагови:
  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм