Komandir policijske stanice Mitrovica Sjever

"Spiskovi postoje, ima 58 osoba koje se sumnjiče za rušenje sistema tzv. Kosova"

  • Извор: Агенције
  • 06.05.2022. 18:40

Vršilac dužnosti komandira policijske stanice Mitrovica Sjever Goran Živković rekao je na sjednici Skupštine opštine Sjeverna Mitrovica da postoji spisak Srba.

Oni se sumnjiče za rušenje ustavnog poretka tzv. Kosova, pokušaj teškog ubistva i druga krivična dela i uručuju im se pozivi.

"Spiskovi postoje, ima 58 osoba koji se sumnjiče za rušenje sistema 'Republike Kosovo' i još dva-tri dela i još jedan spisak od 14 osoba gdje se navodi pokušaj teškog ubistva", rekao je Živković, kako je prenio radio Kontakt plus.

On je objasnio da su ljudi sa spiskova sa teritorije cijelog sjevernog dijela pokrajine – Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečan i Mitrovice.

"Stanicama su data imena da podijele pozive tim licima, stanica na tome radi, to nikakva tajna nije. O kakvim se predmetima radi, stanica nije upoznata sa elementima krivičnih djela, niti u koje su vrijeme urađena, ni kada, mi nemamo te podatke", kazao je Živković ne navodeći druge detalje.

Osobe sa spiska, kako je ranije navedeno iz Srpske liste, ali i pomenuto tokom današnje sjednice, vezuju se za krizu na sjeveru Kosova u septembru 2021. zbog registarskih tablica, kada je kosovska vlada donela odluku o prestanku važenja srpskih tablica gradova na Kosovu, nakon čega su kao rešenje uvedene naljepnice, podsjetio je radio Kontakt plus.

Živković je za Kosovo onlajn rekao da "policijski službenici rade na uručenju poziva tim licima i da se za sada niko nije odazvao na ove pozive na razgovor u Prištini.

Spisak je bio glavna tema obraćanja i odbornika opštine Sjeverna Mitrovica, koji su kao i gradonacelnik Sjeverne Mitrovice, Milan Radojević, više puta istakli da je protest u septembru zbog registarskih oznaka bio miran i da nije zabilježen nijedan incident.


  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок