Beograd

Spisak sa naslovom "Meta": Direktor škole reagovao, policija istražuje

  • Извор: Новости.рс
  • 28.05.2023. 12:49

Otac jedne djevojčice poslao je razrednoj tog odjeljenja fotografiju lista sveske na kome su se nalazila imena nekoliko učenika sa naslovom "meta".

Po njegovim riječima, to je slikano u svesci jedne učenice iz tog odjeljenja. Razredna me je obavijestila, a onda sam ja postupila po procedurama koje je naložilo Ministarstvo prosvjete školama kada se dese ovakve situacije - izjavila je Olivera Korošec, direktorka beogradske osnovne škole "Milena Pavlović Barili".

Majka ubice sa Vračara: Imao je samo pubertetske

Majka ubice sa Vračara: Imao je samo pubertetske "bubice"

Prema njenim riječima, čitav slučaj prijavljen je nadležnima i u toku je rad na rasvetljavanju svih detalja.

Spisak u policiji

- Slučaj je prijavljen policiji i predat je spisak. Policija radi na daljem razjašnjavanju slučaja, da li je spisak napisan nakon ovih tragičnih događaja, da li je postojao odranije, pa je dopisan samo naslov, da li ga je ta djevojčica napisala, kako se došlo u posjed te fotografije i da li je uopšte fotografisano u svesci nekog od učenika naše škole. Policija je preduzela mjere i radnje i vrši provjeru sa školskim psihologom - kaže Korošec.

Kostina majka iznijela nove detalje i šta je radio kobnog dana

Kostina majka iznijela nove detalje i šta je radio kobnog dana

Kako dodaje, u školi su obavljeni razgovori koji su neophodni u ovakvim situacijama sa učenicima i nekim roditeljima.

- Predstavnika Savjeta roditelja odjeljenja u kome se pojavio spisak upoznala sam odmah po postupanju sa svim pojedinostima postupanja, odnosno kome, kada i šta je prijavljeno, i sljedeći korak je zakazivanje roditeljskog sastanka čim škola dobije bilo kakvu povratnu informaciju iz policije - rekla je direktorka škole.

Djevojčica i ranije bila problematična?

Na pitanje Novosti, a povodom informacija u pojedinim medijima, da li je istina da je djevojčica koja je navodno sačinila spisak bila problematična i ranije, direktorka Korošec je odgovorila:

Ovaj čovjek je spriječio nastavak masakra kod Mladenovca

Ovaj čovjek je spriječio nastavak masakra kod Mladenovca

- Ovdje još nije utvrđeno ko je pravio spisak i iz kog razloga, tako da ja nikoga ne bih izdvajala, dok policija ne odradi svoj dio posla - rekla je direktorka OŠ "Milena Pavlović Barili".

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.