Novi detalji

Ovaj čovjek je spriječio nastavak masakra kod Mladenovca

  • Извор: Курир
  • 28.05.2023. 10:30

Vozač taksi vozila, kog je U.B. (21) oteo poslije zločina u Duboni i Malom Orašju, pribranošću uspio da spase smrti sebe i mladu buduću majku. Oni će narednih dana biti saslušani.

Taksista i trudnica koje je monstrum U.B. (21), počinitelj strašnog zločina u okolini Mladenovca, oteo i držao kao taoce, trebalo bi da budu saslušani od ponedjeljka. Taksista bi navodno trebalo da otkrije na koji način je masovnog ubicu spriječio da nastavi krvavi pir, koji je uključivao i ubistvo trudnice koja se nalazila u vozilu.

Srbija se još nije oporavila od masakra koji je 5. maja počinio U.B. u selima Dubona i Malo Orašje, kada je iz vatrenog oružja ubio osmoro mladih ljudi i ranio 14 mještana. U.B. je bez imalo saosjećanja prolazio ulicama tih sela i izrešetao mlade ljude koje je usput sretao.

Kostina majka iznijela nove detalje i šta je radio kobnog dana

Kostina majka iznijela nove detalje i šta je radio kobnog dana

Prilikom bjekstva je na naplatnoj rampi kod Malog Požarevca uletio u taksi vozilo u kojem se nalazila stranka - mlada trudnica. Saslušanja oko 50 svjedoka masakra počela su u srijedu u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, a nastavljaju se od ponedjeljka. Tada bi trebalo da svoj iskaz daju taksista i trudnica.

Prema riječima izvora upućenih u istragu, taksista bi trebalo da otkrije kako je svojom pribranošću uspio da U.B. odgovori od daljeg pokolja koji je planirao poslije ubistva osmoro mladih.

- Riječ je o iskusnom taksisti koji je u tom poslu godinama. Navodno je U.B. planirao da ubije trudnicu, ali i taksistu nakon što ga odveze do željenog mjesta. Držeći u rukama bombu, tražio je taksisti da ga vozi u Vinjište u ujakovu kuću, gdje se skrivao do hapšenja - navodi izvor blizak istrazi i dodaje uznemirujuće detalje:

Saslušana majka dječaka ubice: Ovo je 10 pitanja na koja je odgovarala, jedno je ključno!

Saslušana majka dječaka ubice: Ovo je 10 pitanja na koja je odgovarala, jedno je ključno!

- Taksista je svojom pribranošću uspio da smiri U.B. i dosta je razgovarao s njim dok je vozio. Nagovorio je U.B. da ga pusti da odveze trudnicu na Ub, gdje je i trebalo da je vozi i da je zatim pusti, a da će on poslije toga da ga odveze do Kragujevca. Ponavljao je monstrumu da će sve biti u redu i da nema potrebe da bude u strahu, jer će ga odvesti na željeno mjesto. I sam je bio šokiran kada ga je U.B. ostavio živog i napustio vozilo. Poslije toga je pozvao policiju.

Njegov kolega je za medije ranije takođe ispričao da je taksista uspio da ostane pribran i da „sačuva glavu sebi i mušteriji“.

Sve prijave protiv masovnog ubice iz Mladenovca: Divljanje motorkom, tuče, napad

Sve prijave protiv masovnog ubice iz Mladenovca: Divljanje motorkom, tuče, napad

Ispričao je da je vozač sve vrijeme držao stvari pod kontrolom, ali da se „slomio“ nakon što je pozvao policiju i prijavio sve. Posle toga je uzeo bolovanje i neko vrijeme se nije pojavljivao na poslu.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм