Србија

Шокантни подаци: Ово у Београду никада није забиљежено

  • Извор: Агенције
  • 01.08.2024. 10:39

Сервис за прогнозу времена "Метеос.рс" навео је да је мјесец који је за нама када је ријеч о Беграду, био најтоплији икада.

Како, се наводи у њиховом извјештају, вриједност средње измјерене температуре за главни град Србије износи невјероватних 27.4 степена Целзијуса.

Метеос такође подсјећа да смо претходно имали и најтоплији јун до сада.

Ова и прошла година године биће упамћене по низу невјероватних топлотних рекорда који никада до сада нису забиљежени у тако кратком временском интервалу. Имали смо најтоплији октобар 2023. са 17,7 степени средње температурне вриједности, затим најтоплији децембар када је средња температуре ваздуха износила 6,9 степени, за разлику од просјечних 2,4 степена, навели су из тог сервиса.

Боснић: Мржња према Србима у Хрватској гаји се у цркви, кући и у школи

Боснић: Мржња према Србима у Хрватској гаји се у цркви, кући и у школи

Такође, у овој години забиљежени су најтоплији фебруар, март, док је април био други најтоплији од када се биљеже температуре, да би затим опет јун био најтоплији, а јул је, по свему судећи, оборио све рекорде.

Због тога из Метеоса предвиђају да се може очекивати да и ова година обори температурни рекорд, и тако с трона смијени 2023, која је до сада сматрана најтоплијом годином.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: