Srbija

Šokantni podaci: Ovo u Beogradu nikada nije zabilježeno

  • Izvor: Agencije
  • 01.08.2024. 10:39

Servis za prognozu vremena "Meteos.rs" naveo je da je mjesec koji je za nama kada je riječ o Begradu, bio najtopliji ikada.

Kako, se navodi u njihovom izvještaju, vrijednost srednje izmjerene temperature za glavni grad Srbije iznosi nevjerovatnih 27.4 stepena Celzijusa.

Meteos takođe podsjeća da smo prethodno imali i najtopliji jun do sada.

Ova i prošla godina godine biće upamćene po nizu nevjerovatnih toplotnih rekorda koji nikada do sada nisu zabilježeni u tako kratkom vremenskom intervalu. Imali smo najtopliji oktobar 2023. sa 17,7 stepeni srednje temperaturne vrijednosti, zatim najtopliji decembar kada je srednja temperature vazduha iznosila 6,9 stepeni, za razliku od prosječnih 2,4 stepena, naveli su iz tog servisa.

Bosnić: Mržnja prema Srbima u Hrvatskoj gaji se u crkvi, kući i u školi

Bosnić: Mržnja prema Srbima u Hrvatskoj gaji se u crkvi, kući i u školi

Takođe, u ovoj godini zabilježeni su najtopliji februar, mart, dok je april bio drugi najtopliji od kada se bilježe temperature, da bi zatim opet jun bio najtopliji, a jul je, po svemu sudeći, oborio sve rekorde.

Zbog toga iz Meteosa predviđaju da se može očekivati da i ova godina obori temperaturni rekord, i tako s trona smijeni 2023, koja je do sada smatrana najtoplijom godinom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: