Члан Предсједништва Српске листе

Симић: Часно сам обављао своју дужност

  • Извор: СРНА
  • 05.09.2024. 18:09

Члан Предсједништва Српске листе Игор Симић изјавио је на саслушању у полицији да ништа није урадио незаконито, нити је чинио било шта против било кога, већ да је часно обављао своју дужност.

Симић је након саслушања рекао да су позиви за саслушање који су упућени Србима након упада полиције у српске институције на сјеверу вид притиска уочи избора на самопроглашеном Косову.

- Рекли смо да ћемо се одазвати позиву и сви смо се одазвали. Ми немамо разлога да то не урадимо, јер смо апсолутно сигурни да нисмо урадили ништа против било кога - нагласио је Симић.

Он је додао да је поносан што је дио Фонда ПИО и што је помагао грађанима да остваре право на пензију.

- У том смислу, сматрам да сам чинио добро дело, а не да сам учинио било шта противзаконито или уперено против било кога - рекао је Симић новинарима.

Према његовим ријечима, то је једина истина коју је рекао и данас током испитивања, као што је увијек спреман да је понови.

- Убеђен сам да је ово најдиректније повезано са нашим политичким позицијама унутар Српске листе и вид притиска, посебно ако се узме у обзир чињеница да се приближавамо редовним парламентарним изборима на Косову - нагласио је Симић, преноси Косово онлајн.

На питање новинара да ли су му у полицији рекли какав би могао да буде ток догађаја у овом случају, Симић је одговорио одрично.

- Апсолутно нису, али сам ја рекао да сам доступан и да ћу се увек одазвати позиву, јер сам потпуно сигуран да нисам урадио ништа противзаконито, већ да сам часно обављао своју дужност. На њима је да раде свој посао, ја сам ту и увијек ћу се одазвати позиву - рекао је Симић, који се у полицијској станици појавио око 16.00 часова у пратњи адвоката Милоша Делевића.

Раније данас саслушан је и предсједник Привременог органа општине Косовска Митровица Иван Запорожац, а јуче је у полицијској станици у сјеверној Косовској Митровици саслушан и бивши предсједник те општине Милан Радојевић. 

Пратите нас и путем Вибера