Član Predsjedništva Srpske liste

Simić: Časno sam obavljao svoju dužnost

  • Izvor: SRNA
  • 05.09.2024. 18:09

Član Predsjedništva Srpske liste Igor Simić izjavio je na saslušanju u policiji da ništa nije uradio nezakonito, niti je činio bilo šta protiv bilo koga, već da je časno obavljao svoju dužnost.

Simić je nakon saslušanja rekao da su pozivi za saslušanje koji su upućeni Srbima nakon upada policije u srpske institucije na sjeveru vid pritiska uoči izbora na samoproglašenom Kosovu.

- Rekli smo da ćemo se odazvati pozivu i svi smo se odazvali. Mi nemamo razloga da to ne uradimo, jer smo apsolutno sigurni da nismo uradili ništa protiv bilo koga - naglasio je Simić.

On je dodao da je ponosan što je dio Fonda PIO i što je pomagao građanima da ostvare pravo na penziju.

- U tom smislu, smatram da sam činio dobro delo, a ne da sam učinio bilo šta protivzakonito ili upereno protiv bilo koga - rekao je Simić novinarima.

Prema njegovim riječima, to je jedina istina koju je rekao i danas tokom ispitivanja, kao što je uvijek spreman da je ponovi.

- Ubeđen sam da je ovo najdirektnije povezano sa našim političkim pozicijama unutar Srpske liste i vid pritiska, posebno ako se uzme u obzir činjenica da se približavamo redovnim parlamentarnim izborima na Kosovu - naglasio je Simić, prenosi Kosovo onlajn.

Na pitanje novinara da li su mu u policiji rekli kakav bi mogao da bude tok događaja u ovom slučaju, Simić je odgovorio odrično.

- Apsolutno nisu, ali sam ja rekao da sam dostupan i da ću se uvek odazvati pozivu, jer sam potpuno siguran da nisam uradio ništa protivzakonito, već da sam časno obavljao svoju dužnost. Na njima je da rade svoj posao, ja sam tu i uvijek ću se odazvati pozivu - rekao je Simić, koji se u policijskoj stanici pojavio oko 16.00 časova u pratnji advokata Miloša Delevića.

Ranije danas saslušan je i predsjednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac, a juče je u policijskoj stanici u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici saslušan i bivši predsjednik te opštine Milan Radojević. 

Pratite nas i putem Vibera