Београд

Си Ђинпинг реаговао на дочек у Србији: Импресиониран сам и дирнут

  • 08.05.2024. 11:25

Предсједник Кине Си Ђинпинг оцијенио је данас у Београду да искрен и срдачан дочек који му је приређен из прве руке свједочи да српски народ посматра кинески народ као челичне, најбоље пријатеље.

Си је на почетку састанка са предсједником Србије Александром Вучићем у ужем формату рекао да је веома срећан што је у Србији након осам година од његове прве посјете.

Он је захвалио Вучићу за синоћни дочек на београдском аеродрому, као и данашњу церемонију испред Палате "Србија".

"Био сам почаствован да видим тако величанствену церемонију (на аеродрому). Био сам заиста импресиониран и дубоко дирнут. Ми смо из прве руке свједоци томе да српски народ на кинески народ гледа као на челичне, најбоље пријатеље", рекао је Си током дијела састанка који је био отворен за јавност.


Први резултат Сијеве посјете: Потписан важан протокол

Први резултат Сијеве посјете: Потписан важан протокол

Си је истакао да је дочек у Београду доказ обостраног и искреног пријатељства Кине и Србије.

"Ово је на мене заиста оставило изузетно дубок утисак. И моја супруга и ја смо били дубоко дирнути дочеком, пријатељством и љубављу, а наступ вашег ансамбла нас је импресионирао", рекао је Си.

Он је подсјетио да је ово његова друга посјета Србији у распону од осам година, додајући да је осјетио искреност у Вучићевим бројним позивима да посјети Србију.

"Искреношћу можемо много тога да постигнемо. Надам се да ће ова посјета отворити ново поглавље у нашој сарадњи", рекао је Си.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)