Beograd

Si Đinping reagovao na doček u Srbiji: Impresioniran sam i dirnut

  • 08.05.2024. 11:25

Predsjednik Kine Si Đinping ocijenio je danas u Beogradu da iskren i srdačan doček koji mu je priređen iz prve ruke svjedoči da srpski narod posmatra kineski narod kao čelične, najbolje prijatelje.

Si je na početku sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u užem formatu rekao da je veoma srećan što je u Srbiji nakon osam godina od njegove prve posjete.

On je zahvalio Vučiću za sinoćni doček na beogradskom aerodromu, kao i današnju ceremoniju ispred Palate "Srbija".

"Bio sam počastvovan da vidim tako veličanstvenu ceremoniju (na aerodromu). Bio sam zaista impresioniran i duboko dirnut. Mi smo iz prve ruke svjedoci tome da srpski narod na kineski narod gleda kao na čelične, najbolje prijatelje", rekao je Si tokom dijela sastanka koji je bio otvoren za javnost.


Prvi rezultat Sijeve posjete: Potpisan važan protokol

Prvi rezultat Sijeve posjete: Potpisan važan protokol

Si je istakao da je doček u Beogradu dokaz obostranog i iskrenog prijateljstva Kine i Srbije.

"Ovo je na mene zaista ostavilo izuzetno dubok utisak. I moja supruga i ja smo bili duboko dirnuti dočekom, prijateljstvom i ljubavlju, a nastup vašeg ansambla nas je impresionirao", rekao je Si.

On je podsjetio da je ovo njegova druga posjeta Srbiji u rasponu od osam godina, dodajući da je osjetio iskrenost u Vučićevim brojnim pozivima da posjeti Srbiju.

"Iskrenošću možemo mnogo toga da postignemo. Nadam se da će ova posjeta otvoriti novo poglavlje u našoj saradnji", rekao je Si.

Pratite nas i putem Vibera