Srbija

SDS izabrala novo stranačko rukovodstvo

  • Извор: Агенције
  • 09.02.2022. 16:01

Socijaldemokratska stranka je saopštila da je, nakon ujedinjenja sa Demokratama Srbije, izabrala novo stranačko rukovodstvo.

Kako se navodi u saopštenju, na izbornoj skupštini SDS, održanoj 5. februara, izabrani su predsjednik, potpredsjednici, predsjednik Političkog savjeta, Statutarna komisija i 40 članova Glavnog odbora.

Za predsjednika Socijaldemokratske stranke izabran je Boris Tadić. Za potpredsjednike SDS su izabrani Goran Bogdanović, Zlatko Dragosavljević, Aleksandar Ivanović, Vojislav Janković, Jovana Jovanović, Nada Kolundžija, Petar Radojčić, Goran Radosavljević i Miodrag Stanković.

Dodaje se da je za predsjednik Političkog savjeta SDS izabran Miloš Kovačević. Statutarnu komisiju će predvoditi Miloš Paligorić, a članovi će biti Milan Ivanović, Dejan Kranjević, Srđan Sandić i Mirko Šoć.

- Socijaldemokratska stranka nakon ujedinjenja nastavlja da gradi najjaču opozicionu infrastrukturu, koja će biti sposobna da se suprotstavi superstrukturi na vlasti. Ovo je prvo suštinsko ukrupnjavanje na opozicionoj sceni i prvo udruživanje vrednosno i politički srodnih opcija u opoziciji od dolaska SNS na vlast. Ujedinjeni oko izvorne misije Demokratske stranke nastavljamo najsnažniju borbu za slobodnu i demokratsku Srbiju, kako smo to uvijek i činili - zajedno za velike pobjede - zaključeno u saopštenju.


Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм