Srbija

SDS izabrala novo stranačko rukovodstvo

  • Izvor: Agencije
  • 09.02.2022. 16:01

Socijaldemokratska stranka je saopštila da je, nakon ujedinjenja sa Demokratama Srbije, izabrala novo stranačko rukovodstvo.

Kako se navodi u saopštenju, na izbornoj skupštini SDS, održanoj 5. februara, izabrani su predsjednik, potpredsjednici, predsjednik Političkog savjeta, Statutarna komisija i 40 članova Glavnog odbora.

Za predsjednika Socijaldemokratske stranke izabran je Boris Tadić. Za potpredsjednike SDS su izabrani Goran Bogdanović, Zlatko Dragosavljević, Aleksandar Ivanović, Vojislav Janković, Jovana Jovanović, Nada Kolundžija, Petar Radojčić, Goran Radosavljević i Miodrag Stanković.

Dodaje se da je za predsjednik Političkog savjeta SDS izabran Miloš Kovačević. Statutarnu komisiju će predvoditi Miloš Paligorić, a članovi će biti Milan Ivanović, Dejan Kranjević, Srđan Sandić i Mirko Šoć.

- Socijaldemokratska stranka nakon ujedinjenja nastavlja da gradi najjaču opozicionu infrastrukturu, koja će biti sposobna da se suprotstavi superstrukturi na vlasti. Ovo je prvo suštinsko ukrupnjavanje na opozicionoj sceni i prvo udruživanje vrednosno i politički srodnih opcija u opoziciji od dolaska SNS na vlast. Ujedinjeni oko izvorne misije Demokratske stranke nastavljamo najsnažniju borbu za slobodnu i demokratsku Srbiju, kako smo to uvijek i činili - zajedno za velike pobjede - zaključeno u saopštenju.


Tagovi:
  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Čarolija Republike Srpske

    ''Čarolija Republike Srpske

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.