Криза на сјеверу КиМ

Састанак делегације Српске листе са амбасадорима земаља Квинте, потом у команди КФОР-а

  • Извор: Танјуг
  • 31.08.2024. 10:28

Сви амбасадори земаља Квинте на Косову и Метохији и представници ЕУ одазвали су се још касно синоћ позиву Српске листе на хитан састанак поводом најновије кризе коју је на северу КиМ изазвао премијер привремених приштинских институција Алибин Курти насилним упадом тзв. косовске полиције и затварањем српских привремених органа у четири општине на сjеверу КиМ, а састанак је заказан за данас у подне.

Делегација Српске листе потом ће имати састанак у команди КФОР-а са командантом ове мисије, а потом ће разговарати и са шефицом УНМИК-а Каролин Зијаде.

Зграде српских институција на сјеверу КиМ и даље блокиране: Полиција испред улаза, КФОР појачао присуство на мосту

Зграде српских институција на сјеверу КиМ и даље блокиране: Полиција испред улаза, КФОР појачао присуство на мосту

Српска листа синоћ је упутила захтjев свим међународним представницима за хитан састанак након нових упада тзв. косовске полиције у зграде Привремених органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Канцеларије за КиМ, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.

Српска листа је на конференцији за медије синоћ навела да ће од међународних представника захтевати одговоре због чега нису спречили ове потезе Куртија и на који начин планирају да заштите Србе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 По свијету са Робертом Дацешином

    По свијету са Робертом Дацешином