Potpredsjednik Vlade Srbije

Sarajevo ponovo zabranilo Vulinu prelet

  • Izvor: ATV
  • 28.08.2024. 09:09

Potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu vlasti u BiH ponovo nisu dale dozvolu za prelet, kako bi danas posjetio Srbe na Palama i sa njima obilježio slavu ove opštine Veliku Gospojinu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ministarstvo inostranih poslova BiH, na čijem je čelu Еlmedin Konaković, još jednom nije dalo dozvolu za prelet srpskom potpredsjedniku vlade Aleksandru Vulinu, navedeno je u saopštenju.

Vulin je na poziv Srba sa Pala trebalo da kao kum slave prisustvuje svečanoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača povodom proslave Velike Gospojine, kao i da na Trgu Republike Srpske položi cveće u ime Srbije i pokloni se sjenima poginulih srpskih boraca koji su stradali tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata devedesetih godina.

Iako su kabinet potpredsjednika Vlade Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova i ambasada Srbije uredno i na vrijeme dostavili sve potrebne informacije i prateću dokumentaciju, čak i naveli svrhu posjete, vlasti u Sarajevu svojim ćutanjem i neodgovaranjem nisu dale saglasnost za prelet, piše u saopštenju.

"Od naše ambasade na vrijeme su ispoštovane sve procedure koje se u diplomatiji nalažu i uprkos tome vlasti u Federaciji nisu odgovorile na zahtjev", navedeno je u saopštenju. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.