Москва

Руска национална телевизија снима серијал о Србији

  • Извор: СРНА
  • 20.10.2024. 16:49

Први канал руске државне телевизије снима серијал о Србији који ће бити емитован у ударном термину за новогодишње празнике.

Екипа руске телевизије борави у Србији уз подршку Канцеларије Владе Србије за јавну и културну дипломатију, и снима двије епизоде популарне серије "Живот наших људи".

"Овај пројекат има велики значај за нашу земљу, јер омогућава да се пред руским и међународним аудиторијумом представе богата култура, традиција и живот у Србији", саопштено је из ове канцеларије Владе Србије.

Откривено шта је Ђоковић рекао Надалу на мрежи

Откривено шта је Ђоковић рекао Надалу на мрежи

У саопштењу се истиче да је снимање ове емисије још један корак у јачању културних и пријатељских веза између Србије и Русије, које су одувијек биле дубоке и снажне.

"Кроз овакве пројекте имамо прилику да покажемо свету нашу историју, обичаје и вредности које негујемо, као и да се отворимо за нове сарадње и размену идеја", рекао је директор Канцеларије за јавну и културну дипломатију Арно Гујон.

Кроз објектив руских новинара који двије недјеље обилазе Србију биће представљена српска култура, историја, спорт, гастрономија, али и личне приче Руса који живе у Србији.

Из жеље да помогне баки Андреј одлучио да похађа два разреда одједном

Из жеље да помогне баки Андреј одлучио да похађа два разреда одједном

Емисија ће угостити и познате личности из Србије које су постигле успјех у Русији или раде на промовисању руско-српских односа, режисера Емира Кустурицу, продуцента Бошка Козарског, фудбалера Огњена Коромана, директора "Руског дома" Евгенија Барова, Ирину Антанасијевић професорку на Филолошком факултету.

За емисију су снимили Храм Светог Саве и руског мозаичара Николаја Мухина који је направио мозаик у Храму.

Екипа је снимила експеримент прављења парфема у парфимерији "Сава", процес прављења ајвара, кајмака, земунску пијацу, мајсторски час израде грнчарије у Злакуси, златиборске трубаче и фолклораше.

Узбуна у Пентагону: Испливали документи који потврђују јавну тајну?

Узбуна у Пентагону: Испливали документи који потврђују јавну тајну?

Снимљен је и манастир Светог Романа код Параћина гдје је сахрањено срце грофа Рајевског који послужио као инспирација за лика грофа Вронског из књиге Лава Толстоја "Ана Карењина".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:55 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)

  • 21:25 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:25 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:25 Филм: Љето у винограду (12+)

    ''Френки и Нејт, чланови две супарничке винарске породице, нехотице постају заједнички власници малог винограда.

  • 01:25 Ноћни програм

    Ноћни програм