Предсједник Русије

Путин: Запад почео да прича о застарјелости УН када је немилосрдно бомбардовао Београд

  • Извор: СРНА
  • 05.10.2023. 18:27

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је да је Запад почео да говори о застарјелом систему УН када је НАТО, без одобрења Савјета безбједности УН, почео немилосрдно да бомбардује Београд 1999. године.

"Често смо слушали од западних лидера да је систем УН застарио, да не задовољава данашње потребе. Али када је то почело да се чује? У вријеме југословенске кризе, када су, без икаквог одобрења Савјета безбједности УН, САД и њихови савезници почели да немилосрдно бомбардују Београд, гдје су чак погодили и Амбасаду Кине", рекао је Путин на пленарној сједници Међународног дебатног клуба "Валдај".

Руски предсједник је упитао гдје је међународно право?


Драматичан видео: Мушкарац пао на шине, воз прешао преко њега

Драматичан видео: Мушкарац пао на шине, воз прешао преко њега

"Не, рекли су, нема никаквог међународног права, оно је застарјело. Зашто? Зато што су хтјели да дјелују не обазурући се на то међународно право", рекао је Путин.

Према његовим ријечима, када је Русија почела да предузима нека дејства, то су назвали дрскошћуи тврдили да Русија крши међународно право и Повељу УН, преноси "Спутњик".

"Али, нажалост, увијек су постојали покушаји да се ово међународно право изгради према себи. Да ли је то добро или лоше? То је јако лоше", рекао је Путин.

Пратите нас и путем Вибера