Predsjednik Rusije

Putin: Zapad počeo da priča o zastarjelosti UN kada je nemilosrdno bombardovao Beograd

  • Izvor: SRNA
  • 05.10.2023. 18:27

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Zapad počeo da govori o zastarjelom sistemu UN kada je NATO, bez odobrenja Savjeta bezbjednosti UN, počeo nemilosrdno da bombarduje Beograd 1999. godine.

"Često smo slušali od zapadnih lidera da je sistem UN zastario, da ne zadovoljava današnje potrebe. Ali kada je to počelo da se čuje? U vrijeme jugoslovenske krize, kada su, bez ikakvog odobrenja Savjeta bezbjednosti UN, SAD i njihovi saveznici počeli da nemilosrdno bombarduju Beograd, gdje su čak pogodili i Ambasadu Kine", rekao je Putin na plenarnoj sjednici Međunarodnog debatnog kluba "Valdaj".

Ruski predsjednik je upitao gdje je međunarodno pravo?


Dramatičan video: Muškarac pao na šine, voz prešao preko njega

Dramatičan video: Muškarac pao na šine, voz prešao preko njega

"Ne, rekli su, nema nikakvog međunarodnog prava, ono je zastarjelo. Zašto? Zato što su htjeli da djeluju ne obazurući se na to međunarodno pravo", rekao je Putin.

Prema njegovim riječima, kada je Rusija počela da preduzima neka dejstva, to su nazvali drskošćui tvrdili da Rusija krši međunarodno pravo i Povelju UN, prenosi "Sputnjik".

"Ali, nažalost, uvijek su postojali pokušaji da se ovo međunarodno pravo izgradi prema sebi. Da li je to dobro ili loše? To je jako loše", rekao je Putin.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: