Prištinski teror nad direktorom Doma zdravlja: Tražili vakcine protiv korone, pronašli protiv tetanusa

  • 20.01.2021. 16:43

Saša Krstičić, direktor Doma zdravlja u Štrpcu u koji su danas upali inspektori i policija iz Prištine tražeći vakcine protiv korona virusa, rekao je da su pronašli vakcine protiv tetanusa i dječije paralize.

Iako su se uvjerili da ova zdravstvena ustanova nema vakcine protiv korona virusa, Krstičić je rekao da su mu “stručnjaci” iz ministarstva zdravlja iz Prištine, zajedno s policijom, zaprijetili da će krivično odgovarati ukoliko se u prostorijama Doma zdravlja započne imunizacija.

On je građanima Štrpca poručio da će im biti omogućeno da se protiv korona virusa vakcinišu u nekoj od zdravstvenih ustanova u centralnoj Srbiji, a o datumu i mjestu će biti obaviješteni, te ih je pozvao da ostanu spokojni.

Krstičić je rekao i da je neprihvatljivo što prištinske intitucije ne dopramaju nikakva medicinska sredstva ovoj ustanovi iako su 30 odsto pacijenata Albanci, a brane da se iz centralne Srbije dopremi neophodni medicinski i sanitetski materijal.

Srpska lista je najoštrije osudila sraman i anticivilizacijski upad kosovskih inspektora u prostorije Doma zdravlja u opštini Štrpce i zahtjeva od svih međunarodnih organizacija i stručnih tijela da hitno reaguju i spriječe iživljavanje nad srpskim ljekarima i građanima na Kosovu i Metohiji.

Iz Srpske liste upozoravaju da u trenutku kada se čitav svijet suočava sa posljedicama pandemije i kada je vakcina jedini način da joj se stane na kraj, Priština svoju nesposobnost da za građane obezbjedi vakcine prikriva nasilnim upadima u srpske zdravstvene ustanove.

Srpska lista zahvaljuje Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću, jer čini sve što je moguće da se i srpski narod na Kosovu i Metohiji vakcinacijom zaštiti od virusa korona.  

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм